SVE SU IZNENADILI! Niko to nije očekivao, ali postoji jako DOBAR I DIRLJIV RAZLOG zbog koga se britanski princ zove BAŠ LUIS

Princ Luis
Beta

Britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža objavili su danas da će se njihovo treće dete zvati Luis Artur Čarls tj. da će biti poznat kao princ Luis od Kembridža. Iako se ovo ime nije pojavilo ni na jednoj kladionici kao potencijalno ime malog princa, postoji objašnjenje zašto su se roditelji odlučili baš za njega.

 

Čim je javnost saznala da Kejt Midlton čeka treće dete otvorene su kladionice za ime najnovijeg člana britanske kraljevske porodice. Kako je ranije preneo britanski Telegraf, u opticaju su bila imena Artur, Albert, Frederik, Džejms, Filip… Luis nije nigde spominjao.

Pa, odakle onda odluka da se mali princ nazove baš Luis Artur Čarls?

Luis je jedno od srednjih imena bebinog oca princa Vilijama i starijeg brata Džordža. Tako se takođe zvao i lord Mauntbaten, bebin prapraujak koga je ubila IRA 1979. godine. Taj događaj duboko je potesao britansku monarhiju i očigledno je da ovim potezom kraljevska porodica žele da pokažu svoje poštovanje prema tragično nastradalom pretku.

Artur je takođe jedno od srednjih imena princa Vilijama i srednje ime kralja Džordža VI, bebinog čukundede i oca kraljice Elizabete. Ime Čarls mali princ je dobio po dedi.

Iako ime nije bilo popularno među kladioničarima činjenica da ga zapravo nosi toliko članova kraljevske porodice govori da im je među omiljenima, piše BBC. loading...