Veliki broj žena priznao je da zaista uživaju u poljupcima po vratu, ali jedna korisnica Reddita navela je bitno upozorenje. “Poljupci po vratu bez ljubavnih ugriza”, napisala je. “Pokušavamo da nešto osetimo, a ne da sledećeg dana izgledamo kao mamurna 16-godišnjakinja.”

Uopšteno, žene žele da muškarci više pažnje posvećuju predigri, umesto tretiranja penetrativnog seksa kao glavnog ili jedinog događaja. “Nekako je dosadno kad samo nabija i to je to”, napisala je korisnica, jedna od više onih njih koje su ostavile svoje mišljenje.

“Predigra se zanemaruje”, dodala je druga korisnica. “Ne možete samo nabijati i očekivati da budemo na istom nivou. Morate nas prvo zagrejati da budemo spremne. Zamislite nas kao roštilj. Da, roštilj. Ne možete samo pljusnuti komad mesa gore kada nema žara”.

Brojne žene složile su se i oko toga da bi muškarci “trebalo da stvaraju više buke”, a mnoge dodaju da im se sviđa kad im tipovi tokom seksa šapuću bezobtazne reči. “Govori seksi. Šapući mi na uvo. Sve te stvari čine te mnogo boljim od nekoga ko je previše kul da bi uopšte ispuštao zvukove”.

– Istraživanje je pokazalo da, bez obzira na pol, ljudi koji mnogo jauču i uzdišu u krevetu imaju tendenciju da budu seksualno zadovoljniji – kaže dr. Džstin Lehmiler, istraživač u institutu Kinzi, prenosi Men’s Health.

– Zašto? Zato što je to oblik seksualne komunikacije. Ona prenosi partneru ono zbog čega se oseća dobro, što povećava izglede da će to opet učiniti. To takođe pokazuje zahvalnost za dobro obavljen posao – navodi Lehmiler.loading...