Sve za lepotu! NAJČEŠĆI ESTETSKI ZAHVATI kod žena

Jedna izreka kaže kako je lepa svaka žena, osim one koja misli da to nije, i one koja misli da to jeste. Ma kako doživljavale svoju lepotu, jedno je sigurno - većina dama nastoji da dodatno unapredi svoj izgled.

Pixabay.com

Na svom putu do željenog izgleda, sve više žena koristi benefite mnogih estetskih zahvata. To i ne čudi ako se u obzir uzme da su njihov ishod promene čiji efekti traju dugo, što je jedna od njihovih najznačajnijih prednosti.

Liposukcijom brže do idealne figure

Poznati su svi tradicionalni mehanizmi za skidanje nagomilanih kilograma. Oni najčešće podrazumevaju brojna odricanja, koja nije uvek jednostavno sprovesti. To je inspirisalo naučnike da tragaju za novim načinima mršavljenja.

Različite vrste liposukcije sve su zastupljeniji zahvati koji se primenjuju u nemilosrdnoj borbi sa kilogramima. Ove procedure podrazumevaju hirurško uklanjanje nagomilanih masnih naslaga i najčešće se primenjuju za područje stomaka, bedara, butina, ruku i podvaljka.

Liposukcija je naročito pogodna za izrazito gojazne osobe, čija je kilaža već godinama ista ili u blagom porastu. Takođe se pokazala kao dobar izbor za one koji imaju poteškoće da se reše upornih masti na određenim područjima.

Kao i svaka druga, ni ova estetska metoda nije namenjena svakome. Ljudi čija kilaža ima tendenciju da oscilira nisu kandidati za ovakav zahvat.

Rezultati liposukcije duže će trajati ukoliko ipak povedete računa o životnim navikama nakon zahvata. Izbalansirana ishrana svakako je jedna od prvih i najvažnijih stavki na koju treba da obratite pažnju prilikom kreiranja nove rutine.

U trendu su pune i oblikovane usne

Sve češće su estetski zahtevi kod žena usmereni na korekciju usana. Pod time se najčešće podrazumeva povećanje usana, a takođe i ujednačavanje ukoliko nisu sasvim simetrične. Takođe, ovom metodom moguće je podići uglove usana ili ukloniti sitne bore iznad usana, tipične za proces starenja.

Za izvođenje ove procedure koriste se najčešće hijaluronski fileri, a sam zahvat praćen je lokalnom anestezijom. Iako se rezultati vide odmah, pun efekat postiže se nakon dve nedelje od intervencije.

Sledećih 8 do 12 meseci vaše usne će imati željeni oblik, nakon čega se postupak mora ponoviti. Prednost hijalurona u odnosu na druge materijale koji su se ranije koristili u ovu svrhu jeste što se oblik usana može menjati prilikom svake sledeće intervencije.

Korekcija grudi – jedan od najtraženijih estetskih zahvata kod nežnijeg pola

Seksipil i privlačnost žene često se povezuju sa raskošnim atributima ženskog tela, zbog čega su bujne grudi postale jedan od najučestalijih estetskih zahteva, a samim tim i zahvata ovog vremena.

Za realizovanje ove invazivne metode ulepšavanja koriste se implantanti sa silikonskim gelom, koji se plasiraju kroz rez ispod grudi. Zahvat je takođe moguće izvesti kroz bradavice ili pazušne jame, čemu se nešto ređe pribegava.

Podizanje grudi i korekcija asimetrije dojki takođe su često tražene intervencije. Za ovakve zahteve postoji mnogo više načina izvođenja, a oni zavise od konkretnih slučaja. Svaka od navedenih procedura sa sobom nosi potencijalne komplikacije, koje obično nestaju nakon dve nedelje od intervencije.

Estetske procedure kao najčešći saveznik kod usporavanja starenja

Imperativ današnjice svakako je mladolik i negovan izgled. Dostizanju tog cilja najviše se suprotstavlja neminovan i neumoljiv proces starenja. U nastojanju da se što duže opiremo posledicama starenja, stručnjaci su osmislili nekoliko prilično delotvornih metoda.

Tretman botoksom

Jedan od prvih zahvata korišćenih u eliminaciji ili ublažavanju pojave bora svakako je prečišćena forma toksina botulina. Koristi se da onemogući ili uspori javljanje bora poznatih još kao ,,mimične bore’’, koje su posledica mišićnih pokreta.

Možda niste znali da se botoks najpre koristio u drugim granama medicine, kao što su oftalmologija, neurologija i pedijatrija, a da je tek kasnije otkriven njegov pozitivan efekat na lepotu. Koristi se još u terapiji prekomernog znojenja u predelu pazuha, dlanova i tabana.

Hijaluronski fileri

Ovom vidu podmlađivanja pribegava se, takođe, vrlo često, najviše zato što se izvodi uz pomoć hijaluronske kiseline, koja se već nalazi u vanćelijskom prostoru naše kože.

Sa protokom godina procenat hijaluronske se smanjuje, a kao posledica tog procesa javljaju se bore. Hijaluronski fileri služe da takva područja podmlade, a posebno su pogodni za tretiranje lica, vrata i dekoltea.

I hijaluron i botoks mogu se koristiti kod mlađih osoba za usporavanje i odlaganje posledica starenja.

Mezoterapija

Ova metoda ulepšavanja novijeg je datuma, ali je sve zastupljenija u rešavanju brojnih estetskih problema. Uspešno se suprotstavlja najočiglednijem pokazatelju starenja – borama, gde god se one pojavile – na vratu, licu, dekolteu ili šakama.

Pored toga, mezoterapija otklanja problem opadanje kose, pojave peruti, a takođe se upotrebljava za uklanjanje celulita i masnih naslaga.

Budite umereni za koju god proceduru da se odlučite

Nije redak slučaj da dame koje žele da se ulepšaju krenu da preteruju sa upotrebom najrazličitijih metoda ulepšavanja. Neumereno podvrgavanje navedenim zahvatima ne samo da ne dovodi do efekta ulepšavanja, nego može i ugroziti zdravlje.

Odaberite stručnjake kojima možete da verujete, vodite se mišlju da su najčešće male promene dovoljne da zablistate u punom sjaju, i – blistajte!