SVETLANA BOJKOVIĆ HITNO HOSPITALIZOVANA: Pored korone ima i OVU neobičnu bolest

Glumica se oseća dobro i nada se brzom oporavku.

printscreen

Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković nalazi se već tri dana u bolnici “Dr Dragiša Mišović” jer je dobila retku, upornu bakteriju klostridiju, poznatiju kao ubica. Glumici je nakon silnih analiza i testiranja konstatovana ova bolest, a budući da je neophodno bolničko lečenje, praćenje, i izolacija, smeštena je u jednu od najboljih bolnica u našoj zemlji, piše “Alo”.

Ceca je sa svim simptomima ove retke bolesti, koja pre svega napada starije ljude i one koji su imali neku hiruršku intervenciju, ali i one koji su duže od predviđenog koristili antibiotike, smeštena u bolnicu “Dr Dragiša Mišović”, gde se i dalje nalazi – ispričao je izvor iz ove zdravstvene ustanove. Kako nam je objasnio, glumica je izolovana od ostalih pacijenata, kako zbog posebne brige i nege, tako i zbog lakog prenošenja.

Ceca se generalno oseća dobro, ali se i ova, kao i svaka druga bakterija, leči dugo. Uporna je i otporna na mnoge lekove, pa je teško odrediti pravu terapiju. Takođe, budući da je glumica u osmoj deceniji života, vodi se računa o sveukupnoj kliničkoj slici – dodao je izvor.

Kako saznaje Srbija Danas, ona je pored bakterije koju joj leče u bolnici dobila i korona virus.

Glumica nije bila raspoložena za razgovor sa novinarima, posebno kada je ova tema u pitanju.

Molim vas, pustite me da se odmorim. Nemam šta da izjavim ovim povodom. Samo želim da budem dobro i pomozite mi da u tome uspem – bilo je sve što je Svetlana Bojković izjavila.

Inače, bakterija klostridija se zove još i bolnička bakterija, jer se najčešće dobija u bolnici. Infektolozi kažu da je u poslednjih deset godina promenila ćud, mutirala i postala patogenija, pa je došlo do većeg obolevanja u celom svetu. Uzročnik je dijareje, obično posle dugotrajne upotrebe antibiotika. Zbog toga se savetuje da se oni nikada ne uzimaju na svoju ruku i ne piju preventivno, kako ne bi došlo do neke infekcije.