SVETLOSNI ŠOU MAJKE PRIRODE: Ovi insekti će vas svojim ljubavnim plesom ostaviti bez daha! (VIDEO)

svitac
pixabay

Nikad nije loše vreme za posetu nacionalnom parku. To je nezaboravno iskustvo, čak i tokom zime. Ipak, od kraja maja do samog početka juna, u nacionalnom parku "Grejt smouki mauntins" možete prisustvovati odvijanju nečeg neverovatnog ― ritualu parenja svitaca.

 

Tokom dve nedelje, hiljade svitaca spušta se u oblast parka blizu Elkmonta kako bi izveli prilično sinhroni svetlosni šou.

Putnici godinama planiraju odmor u periodu ovog događaja. Međutim, službenici parka su, u nastojanju da zaštite ove insekte, sproveli sistem lutrije i samo srećnim dobitnicima podelili propusnice za ovaj šou. Prethodnih godina, propusnice su se rasprodale preko Interneta za samo nekoliko sekundi. Ove godine, park je razdelio propusnice koristeći pomenuti sistem lutrije. Izvlačenje svih 1.800 propusnica za park trajalo je od 28. aprila do 1. maja.

Svako kome se posrećilo da dobije propusnicu za park tokom sezone parenja, obavešten je o tome putem mejla. Prijava za lutriju bila je besplatna, ali je dobitnik bio dužan da uplati proviziju od 2,75 dolara. To je mala suma za ispunjavanje jedne od stvari koje morate uraditi dok ste živi.

Nijedan video ne može preneti kako izgleda prizor uživo, pa je prisustvo ovakvom događaju neprocenljivo životno iskustvo.