SVILA, KADIFA, LUKSUZ i SEKS: Ovako izgleda raskalašni život prebogatih klinaca u ISLAMSKOJ REPUBLICI IRAN!

Uživanje
print screen/facebook.com/therichkidsoftehraan

Dok gledate njihov Instagram profil, pomislićete da ovi klinci verovatno žive na Beverli Hilsu. Nećete verovati da bogati mladići i devojke koji se na društvenim mrežama hvale svojim luksuznim životima zapravo dolaze iz Teherana.

Ovaj profil na Instagramu privukao je pažnju širom sveta jer otkriva kako neki žive u brutalno strogoj Islamskoj Republici Iran.

U opisu stranice koja ima više od 114.000 pratitelja, postoji napomena “Stvari koje ne žele da vidite o Iranu”.

Stranica prikazuje upravo ono što voli i u čemu uživa sav zapadni svet: lepe žene u bikiniju koje puše nargilu, dok druge nose svečane haljine i poziraju ispred velepnih vila. Na nekim fotografijama mladi se zabavljaju kraj bazena, ispijaju šampanjac i voze besne automobile koji vrede stotine hiljada dolara.

Inspiraciju su našli u vrlo popularnom profilu “Rich Kids Of Instagram” koji prikazuje kako u životu uživaju  bogati mladi ljudi, većinom iz Europe i SAD-a.

Kada su ih novinari Mail Onlinea kontaktirali, vlasnici profila su rekli da žele ostati anonimni. Objavljene fotografije na kojima se vidi  alkoholisanje u kupaćim kostimima , snimljene su izvan Irana. Tvrde da žele poslati pozitivnu sliku o Iranu u svet i kako su frustrirani jer ih mediji deklarišu kao teroriste, što smatraju vrlo uvredljivim. Vlasnici profila insistiraju na tomae da  iranski bogataši vole Jevreje i hrišćane, koje god rase i nacionalnosti bili.

Ovaj profil na Instagramu izazvao je kontroverzu još u oktobru 2014. kada je odjednom prestao sa objavljivanjem fotografija. Tada su se proširile  glasine kako je iranska vlada ugasila nalog.

Ipak, vlasnici profila su to porekli i kada je  ponovno otvoren, napisali su:

– Nismo imali nikakvih loših namera i nemamo ništa protiv ikoga. Samo želimo pokazati svetu luksuznu stranu Teherana . Sve što radimo je objavljivanje fotografija na Instagramu. Volimo našu državu i kao bilo koja druga država na svetu, i mi imamo bogate i manje bogate stanovnike. Neki bogati u Iranu dolaze iz imućnih porodica koje već generacijama imaju puno novca. Drugi su pak svoje bogatstvo stekli teškim radom – objašnjavaju ovi momci i devojke.

Vlasnici profila promovišu luksuzan život i insistiraju na tomeda njihovi roditelji pomažu u razvitku države.

– Ono što vi ne vidite ili ne čujete jeste da roditelji “Bogatih klinaca iz Teherana”, pomažu i pružaju poslove Irancima, a tako donose prihod državi. Oni su vlasnici fabrika i biznismeni koji pomažu zemlji – stoji u pisanim navodima korisnika.loading...