U drugom polufinalu ovogodišnje Pesme Evrovizije, predstavnici Srbije nastupili su treći po redosledu od osamnaest učesnika.

 

Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije održava se u Lisabonu, a Portugal prvi put ima priliku da ugosti izvođače posle prošlogodišnje pobede Salvadora Sobrala.

Sanja Ilić i Balkanika su se Evropi predstavili pesmom “Nova deca”, koja je ubedljivo pobedila na ovogdišnjoj “Beoviziji”. 

U poređenju sa verzijom iz Beograda, srpski predstavnici su na “Evroviziji” uneli novine u nastup, pa smo imali prilike da ih vidimo u drugačijim kostimima. Koreografija je takođe promenjena i prilagođena učešću na najvećem evropskom muzičkom takmičenju.

Plasman u finale obezbediće deset učesnika, o čemu odlučuju glasovi žirija i publike zemalja učesnica, kao i stalnih finalista Francuske, Nemačke i Italije.

Posle prve polufinalne večeri učešće u finalu su obezbedile Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska. Borbu za najlepšu pesmu ove godine vodiće i članice “velike petorke” Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija i Španija, kao i zemlja domaćin Portugal.loading...