“SVIMA ĆE BITI GLUPO KADA ČUJU PRAVI RAZLOG”: Baka Prase posle saslušanja govorio o smrti Kike

Bogdan Ilić je objavio snimak od 16 minuta u kojem priča o preminuloj Kristini Kiki Đukić.

screenshot/youtube.com/Baka Prase

Popularni jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, u novom snimku na svom Jutjub kanalu govorio je o smrti mlade influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukić (21), koja je izvršila samoubistvo, a s kojom je pre dve godine imao sukob.

Ilić je u petak četiri sata saslušavan u SBPOK, u svojstvu građanina, a pod sumnjom da je vršio internet nasilje. Pripadnici Odeljenja za suzbijanje VTK priveli su Bogdana na zahtev Posebnog tužilaštva za borbu protiv VTK, Višeg javnog tužilaštva.

Oglasio se dan kasnije, 11. decembra, a video koji je njegovo poslednje zbogom Kristini nazvao je “Rastali smo se kao prijatelji…”.

– Pre dve godine kada smo se svađali i bili u Jutjub drami, mediji su pisali da napadam ljude koji imaju rak. Kika nije imala rak. Sada su mediji objavili da sam ubica i da sam odgovaran za smrt deteta, jer smo bili u drami. Svi su skočili za moj vrat i uprli prstom u mene, bez da provere da li je istina što mediji pišu, da se ubila zbog internet nasilja. Javne ličnosti se žale da mediji pišu lažne naslove, a onda to zanemare, jer ide u njihovu korist – izjavio je i priznao da je bio u sukobu sa preminulom Kikom.

– Bili smo u drami. To je bilo pre dve godine. Svi dobijaju hejt kada su javne ličnosti. Naravno da je dobijala više hejta kada smo bili u svađi. To se završilo. Hoću da ljudi znaju da smo se rastali kao prijatelji. Svima će biti glupo kad se bude saznao pravi razlog (Kikine smrti). Ne, nije bilo internet nasilja. Mi smo posle svega komunicirali – poručio je negirajući internet nasilje.

– Zar mislite da se ne osećam delimično odgovornim zbog onog od pre dve godine, ali ovo nema veze sa internet nasiljem. Ja sam sigurno uticao na njenu psihu, ali to je bilo pre dve godine – pričao je dalje u suzama, a kompletna objava Bogdana Ilića traje 16 minuta.

Ilić je u petak priveden u svojstvu građanina na osnovu zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno razgovora u vezi sa novinskim tekstovima u kojima se navodi da je jedan od razloga samoubistva Kristine Đukić zvane Kika taj što ju je Baka Prase u poslednje dve godine proganjao i navodio svoje pratioce na isto krivično delo putem društvenih mreža.