Tajna dobitne kombinacije: Milioner otkrio taktiku za loto dobitak

Šanse da postanete loto dobitnik su jedan prema 15.380.937 ili 0,0000065 odsto. Međutim, postoji taktika kako da igrate pametno i svoje šanse za određeni dobitak znatno povećate. Naime, određeni brojevi se često pojavljuju u kombinacijama, dok drugi ostaju "večno zarobljeni" u bubnju.

Loto tiket
Pixabay.com

Ukoliko igrate Loto, najpopularniju igru na sreću kod nas, a i šire, imate najviše šanse da pogodite barem jedan broj ukoliko na svom listiću zaokružite broj 33. Suprotno, najmanja verovatnoća da ćete predvideti broj koji će pisati na izvučenoj kuglici jeste ukoliko se odlučite za broj 13. Ovo su podaci nastali analizom desetine hiljada dosadašnjih izvlačenja srećnih Loto dobitnika u više međunarodnih lutrija.

Najsrećniji brojevi

Na međunarodnom nivou, najsrećniji loto brojevi su 6, 7, 33, 38, 40 i 49, budući da se u mnogim svetskim loto igrama pogađaju brojevi i do 50, pa i 80, piše “24sata.hr”.

Broj 7 se može smatrati jednim od srećnih brojeva, jer ima dugu reputaciju u zapadnoj kulturi koja ga povezuje sa srećom, dok s druge strane, najmanje srećnim smatra se broj 13, koji se u mnogim kulturama smatra zlom i nesrećom.

– Šanse da postanete loto dobitnik su jedan prema 15.380.937 ili 0,0000065 odsto. One se čak ne mogu meriti ni promilima, nego nečim manjim. Statistički gledano, dobijanje sedmice je na samoj granici mogućeg – istakao je jednom prilikom profesor Đorđe Dugošija.

Ričard Lustig je jedini čovek koji je sedam puta osvojio glavnu nagradu na lutriji od 1993. godine kada je počeo da dobija. On je objavio i knjigu koja čitaocima govori kako da povećaju šanse da dobiju na lutriji. U knjizi tvrdi da je razvio sistem koji mu pomaže da redovno osvaja novac na lutriji, koju igra svakodnevno.

– Bile su mi potrebne godine uspeha i grešaka kako bih stigao do tačke da mogu da igram igru sa znatno manje gubitaka i mnogo više pobeda. Ukoliko ćete kupovati greb-greb srećke, kupujete po deset srećki iste igre u nizu. Osobe koje idu kroz život nadajući se da će imati sreće samo se zavaravaju – izjavio je.

Lustig tvrdi da je njegov metod bolji od kupovine nasumičnih tiketa zato što omogućava eliminaciju onih gubitničkih i protraćenih i povećava šanse za dobijanje pobedničkih.