Nutricionista, Laura Ford, iz Melbourna na društvenim mrežama podelila je svoj trik kako napraviti hrskav i ukusan pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka – meda, prenosi Daily Mail.
– Ovaj pečeni krompir izazvaće vam pravu zavisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog sa hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da ga se zasitite – napisala je Laura u svojoj objavi.
Sastojci:
- 2 kg crvenog krompira
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- Vegeta
- So
- Biber
- 2 kašike meda
Priprema:
Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuva, zagrejte pećnicu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite u rernu na 2 minuta dok se maslac ne otopi.
Dodajte oceđeni krumpir i pomešajte ga sa uljem. Začinite vegetom, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim promešajte i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom.