Ali, ona je "upala" u tu ulogu jer je slavna jugoslovenska lepotica odbila angažman.

 

Nakon uloge Violete Popadić u “Boljem životu” Lidija Vukićević se proslavila, ali malo ljudi zna da ona nije bila prvi izbor producenata i ko zna kako bi serija izgledala, da je tu ulogu prihvatila “originalna” Violeta – prelepa glumica Ena Begović.

Lidija Vukićević je kao Violeta osvojila srca gledalaca, i glumica ne krije da je uloga u “Boljem životu” najvažnija u njenoj karijeri.

Međutim, dok se birala glumačka ekipa, nekoliko glumica je bilo u igri za ulogu Violete, a pre Lidije Vukićević, ta rola je ponuđena Eni Begović, koja ju je odbila zbog obaveza u pozorištu.

Možemo samo da nagađamo kako bi “Bolji život” izgledao sa Enom Begović, ali, na kraju, uloga je pripala Lidiji Vukićević koja ju je sjajno odigrala i sada je skoro nemoguće nekog drugog zamisliti kao Violetu.

Išla je iz projekta u projekat, a u “Boljem životu” sigurno nije mogla da igra jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi “Skup” Marina Držića, na Dubrovačkim letnjim igrama, a pripremale smo zajedno komad “Grička veštica” po tekstu Marije Jurić Zagorke – izjavila je Enina sestra Mia Begović.