TAJNA POZNATOG FRIZERA: Zaštitite kosu od HLORA I SUNCA jednostavnim trikom (VIDEO)

Osim što Sunce može drastično da osuši kosu, za vašu lošu frizuru tokom leta čest krivac je hlorisana voda u bazenima i zato je važno da znate kako da zaštite kosu od hlora.

Pixabay.com

Osim toga što isušuje kosu, hlor loše uitiče i na koren kose. Ako ste se nedavno ofarbali pa otišli na kupanje, hlor delotvorni izbeljuje kosu.

Ali to ne znači da treba da izbegavati bazene i kupanja, naročito ne u ovim vrelim letnjim danima, već postoji rešenje kako da sprečite da vam kosa na kraju leta bude potpuno uništena.

TikTok je postao prava riznica za mnoge savete za lepotu, a poznati profesionalci u svom poslu često otkrivaju male trikove koji ženama mogu u mnogo tome pomoći. Tako se možete poslužiti trikom frizera Meta Njumena koji je otkrio kako da sačuvate kosu od hlora i uticaja Sunca.

@mattloveshairwhen ur in Palm Springs for a bachelorette weekend u MUST protect everyone’s hair in the pool 👊 #hairconditioner #healthyhair #haircaretips

♬ Nota Loca – Remix – Eklectico & NeonG & Jamby El Favo

On savetuje da sa sobom na bazen ponesete i regenerator za kosu koji će stvoriti zaštitnu barijeru koja će sprečiti štetan uticaj hlora, a ovo savršeno funkcioniše jer se učinci hlora i regeneratora poništavaju.

– Uloga regeneratora je da hidrira kosu i poboljšava njenu elastičnost i mekoću, a to je upravo ono što je zadatak hlora da uništava- rekao je frizer.

Sve vrste regeneratora mogu pomoći, a sve što treba da uradite jeste da ga nanesete na kosu pre nego što uđete u bazenu. Dobar savet je da kosu pokvasite pod tušem pre ulaska u bazen i onda da na mokru kosu nanesete regenerator, samo morate da pazite da ga ne isperete pre ulaska u bazen.