TAJNA PRAZNOG RAMA NA VRATIMA: Čudni detalji iz serije “Prijatelji” o kojima nismo ZNALI NIŠTA

Prijatelji
Youtube/screenshot

Možda vam ovi detalji iz serije "Prijatelji" nisu promakli, ali sigurno niste znali priču o njima.

 

Serija “Prijatelji” odavno je prestala da bude samo jedan od najgledanijih sitkoma svih vremena i prerasla u socijalni fenomen. Dogodovštine Rejčel, Monike, Fibi, Rosa, Džoija i Čendlera širom planete su više puta emitovane, a gledaoci su Svaki put iznova gledali sve epizode. Bez obzira na ta silna ponavljanja, neke sitnice su većini promakle, ili ako i nisu, ne znaju koje priča stoji iza njih.

Ram na vratima Monikinog i Rejčelinog stana

via GIPHY

Svaki put kada neko zalupi vrta ovog stana, mogli smo da vidimo kako se zaljulja ram koji je na njima okačen. Samo, ono što je u vezi sa njim čudno je to što je on prazan. Malo njih zna da je to prvobitno bilo ogledalo, kupljeno za potrebe snimanja serije, ali se slučajno slomilo. Neko od ekipe je prazan ram okačio na vrata i on je tako ušao u istoriju TV dekoracije, piše Popsugar.

Promenjeni brojevi stanova

via GIPHY

U prvih nekoliko epizoda Čendler i Džoi žive u stanu broj 4, a Monika i Rejčel u 5. Međutim, to je brzo promenjeno u 19 i 20, zato što su kreatori serije želeli da predstave da likovi u seriji “Prijatelji” žive na nekom višem spratu.

Grede koje se pojavljuju i nestaju

via GIPHY

Tokom svih epizoda “Prijatelja” drvene grede u Monikinom i Rejčelinom stanu se čas vide, čas ne vide. Zašto su ih sklanjali i vraćali, do danas nije otkriveno, ali je to eto ostalo kao jedan od čudnih momenata koji su obeležili ovu seriju.

Pogled iz “Central Perka”

via GIPHY

U prvih nekoliko epizoda scenografija u čuvenom kafiću “Central Perk” je postavljena samo unutra, dok je nalepljena pozadina “predstavljala” ulice Njujorka. Ipak, ubzo je izgrađen kompletan set.