TAJNE FRANCUSKOG UREĐENJA ENTERIJERA: Pet pravila koja će oplemeniti vaš dom

Kada su u pitanju moda i lepota, Francuskinje su nam večna inspiracija.

Pixabay.com

Ono što smo pak zaboravili jeste da njihova prefinjena estetika ima mnogo širi doseg, te da postoji još jedna sfera u kojoj ne greše, a to je – enterijer.

Zahvaljujući Instagramu, svi imamo uvid u raskošne balkone i dizajn pariskih stanova na kojima zavidimo. On je topao, ušuškan, a istovremeno nonšalantno šik, stajliš i elegantan – baš kao Parižanke.

Ako želite da napravite svoje utočište sa stilom, sledite ovih 5 pravila francuskog dizajna enterijera.

Počnite sa belim zidovima

Zaboravite na obojene zidove i šarene slike – francuski stanovi baziraju se na belim ili izrazito svetlim nijansama zida, bez ukrasa i detalja.

Unesite cveće
Čak i da vam nismo rekli, sigurno ste na svakoj fotografiji do sada primetili cveće i sobne biljke. Francuska opsesija cvećem učinila je da i veliki modni brend kao što je Jacquemus ovog proleća otvori cvećaru, zbog čega za nas nema izgovora. Požurite na obližnju pijacu i udahnite novi život svom domu.

Uvek imajte veliko zlatno ogledalo

Prva asocijacija na fotografije Francuskinja iz njihovih spavaćih i dnevnih soba? Grandiozno zlatno ogledalo naslonjeno na čisto beli zid, zbog kog je enterijer odmah postao luksuzniji i autentičniji.

Parketi su IN

Ne samo što Francuskinje obožavaju drvene podove, nego se trude da ih nikada ne prekrivaju tepisima. Naš predlog je pod od bambusa, koji je ekološki održiviji, ili hrastov parket. Pored estetske strane, parketi su zahvalniji kada je u pitanju čišćenje i održavanje.

Ništa ne treba da bude savršeno

Francuski domovi su sve samo ne perfekcionistički namešteni. Zaboravite na fotografije časopisa i ne usklađujte opsesivno komade iz svog doma. U redu je da se ne slažu vaze i poslužavnici, kao i da radni sto bude natrpan stvarima – ključ je da se u stanu oseća živa atmosfera.