TAJNE ISKUSNIH FRIZERA: Pet sjajnih saveta za jaču i bujniju kosu

Ako dosad niste uspele dobiti bitku sa svojom ravnom i tankom kosom, nešto radite pogrešno, tvrde frizeri. 

Kosa
Pixabay.com

Iako nije nimalo lako dobiti (a ni održavati) romantične, guste talase u kosi kakve vidite na Instagram profilima brojnih influenserki, to ne znači da je nemoguće. Umesto da očajnički isprobavate sve nove proizvode koji se pojave na tržištu i trošite novac, bolje prvo primenite ove savete:

1. Četka za kosu može stvoriti kontraefekt

Verovatno i vaša frizerka prilikom feniranja koristi četku za kosu, ali to nije znak da je i vi morate koristiti bez prestanka. Štaviše, kako ističu stručnjaci, možda upravo tako sami sabotirate vlastiti trud da postignete volumen u kosi. Naime, previše četkanja može uzrokovati da kosa izgleda beživotno pa pre nego što upotrebite četku, kosu gotovo potpuno osušite te povremeno prođite prstima kroz nju. Tek na kraju oblikujte frizuru uz pomoć četke.

2. Pravilno nanesite proizvode za oblikovanje kose

Najčešća greška koju osobe s tankom kosom čine je korišćenje prevelikih količina proizvoda za oblikovanje i volumen. Imate li tanku kosu, nikad ne biste trebali nanositi takve proizvode na sam koren kose, osim ako se radi o spreju za volumen namenjenom za tu svrhu. Umesto toga, proizvode nanesite samo na vrhove kose jer upravo ćete tako postići najbolji rezultat.

3. Rešite se nepotrebnih proizvoda

Umesto da je vaše kupatilo krcato svim proizvodima koje ste mogli pronaći na tržištu, pobrinite se da u svojoj kolekciji imate jedine tri stvari koje će vam pomoći stvoriti volumen o kakvom maštate – suvi šampon za pranje kose, sprej za teksturu koji sadrži morsku so i kvalitetan sprej za teksturu koji će kosu učvrstiti, dati joj volumen i apsorbirati ulja iz kose, a da je ne isuši.

4. Pronađite odgovarajuću frizuru

Frizeri preporučuju duže varijante pixie frizure kao odličan odabir za tanku kosu, a ako stvarno ni pod koju cenu ne želite kraću frizuru, uvek se možete ošišati stepenasto. Takav rez će stvoriti vizualni utisak da je vaša kosa gušća nego što ustvari jeste.

5. Koristite mekane uvijače za kosu

Mekani uvijači za kosu zaslužuju mesto u vašoj kolekciji jer upravo oni vrlo jednostavno mogu stvoriti volumen koji želite. Naime, postavite ih nekoliko na vrh glave dok pijete jutarnju kafu i spremate se za posao te ih skinite nekoliko trenutaka pre nego što izlazite iz kuće i samo rukama razbarušite koren kose!