TAJNE NANOŠENJA PARFEMA: Kako da miris traje duže?

Da bi parfem trajao što duže, mnogo puta se od nas očekuje da ga nanosimo nekoliko puta na dan, uglavnom na zglobove.

parfem
pixabay.com

Dakle, sada u jeku leta, pravo je vreme da vam otkrijemo šta radite pogrešno.

Zapravo, postoji nekoliko manje poznatih delova tela koje ste zanemarili. Ako želite da se vaši začinjeni mošusni i citrusni mirisi druže sa vama tokom čitavog dana, morate pogoditi sva žarišta, odnosno delove vašeg tela koja teže da se zagreju. Tada će se mirisi rasuti po celom telu, a vi ćete mirisati odlično.

Zato vam savetujemo da se poslužite ovim trikovima:

Kosa

Mnogi smatraju da je kosa mnogo bolje mesto za nanošenje parfema, od same kože. Ipak, moramo da napomenemo da morate biti oprezni kada primenjujete ovu tehniku. Umesto da nanesete parfem direktno na kosu (zapamtite: alkohol je isušuje!), prvo ga naprskajte na četku. Na taj način ćete ga prilikom apliciranja naneti ravnomerno i suptilno.

Iza ušiju

Kao i zglobovi, područja iza ušiju se smatraju implusnim tačkama, mestom gde su vene najbliže koži pa samim tim stvaraju veću toplotu i pojačavaju miris. Zato će nanošenje parfema na tim mestima dati bolje trenutne rezultate, za razliku od donjih delova tela, kod kojih parfem ima tendenciju da oslabi u toku dana. U slučaju da nosite nakit, obratite pažnju da naprskate samo predeo vrata, jer u suprotnom parfem može oštetiti vaše ogrlice.

Donji deo leđa

Možda vam zvuči čudno, ali ekspert za parfeme Chandler Burr insistira na ovom pravilu. Zapravo apliciranje parfema na donjem delu leđa stvara savršenu ravnotežu mirisa koji će dugo trajati i neće biti previše jak ili neprijatan za ljude u vašem okruženju.

Unutrašnjost  laktova

Još jednu pulsnu tačku za nanošenje mirisa čine laktovi. Da biste maksimalno pospešili trajanje i širenje parfema, pre apliciranja uradite piling ruku (posebno zglobova). Na taj način će parfem duže trajati.