TAJNI KUTAK KOJI NIKO NIJE PRIMETIO: Dizajner je napravio STAN ISPOD MOSTA! (VIDEO)

Fernando Abeljanas
Printscreen

Samouki dizajner Fernando Abeljanas izgradio je tajni prostor za stanovanje ispod grafitima prekrivenog mosta u španskom gradu Valensiji.

 

Koristio je betonsku konstrukciju i oblikovao krov i zidove svog skrovišta. Osim prostora osmislio je i nameštaj i rasvetu, a izgradnja studija u metalu i drvetu je trajala samo dve sedmice.

Iako ne želi da otkrije ispod kog tačno mosta se njegovo skrovište nalazi, priznao je da preferira projektovanje kućica na nepoznatim lokacijama.

Veoma me privlače ovakva mesta, a značajno zavisim od uslova koje mi mesto nudi. Bila je to lična intervencija kojom sam ovakvom prostoru pokušao da dam dodatnu vrednost, a takođe i da oživim one osećaje koje smo doživljavali kada smo se skrivali kao deca. Izolovani smo, ali smo istovremeno blizu naše kuće ili grada – kazao je za magazin “Dezeen”.

Zahvaljujući točkićima i postavljenoj ručkici studio se može pomerati ispod mosta tako da dodiruje njegove betonske stubove na koje je dizajner postavio drvene police i ploču koja predstavlja sto. Studio ima stolicu, krevet i lampu, tako da se u njemu može boraviti i tokom noći, doduše iznad prometnog puta.

Fernando kaže da to nije idilično mesto usred prirode već mali prostor gde se može sakriti od gradske vreve, kao i to da ga prolaznici retko opaze.loading...