TANKA JE LINIJA IZMEĐU LJUBAVI I PRIJATELJSTVA: Osam znakova da je potajno zaljubljen u tebe – ODAJU GA BEZ GREŠKE!

poljubac
pixabay.com

Nije uvek tako lako provaliti da li se nekom muškarcu dopadaš ili ne. Naročito ako on čini sve da ti ne saznaš da je potajno zaljubljen u tebe. Međutim, koliko god da on dobro krije da te voli, ovih osam znakova ga odaju bez greške:

Pamti detalje

Da li je on taj koji ti uvek prvi čestita rođendan? Ako on dobro zna koji ti je omiljeni ukus sladoleda, ne zaboravlja kakvu kafu piješ, ko ti je omiljeni glumac i slično, verovatno je zaljubljen u tebe.

Muškarcima je moć zapažanja i pamćenja slaba strana. Da bi upamtili ovakve detalje potrebno je da se zaista potrude, a to će uraditi samo ako ih osoba izuzetno zanima. Ukoliko se seća o čemu ste pričali pre dve nedelje, onda obrati pažnju na ostale znakove da ti je on ipak nešto više od prijatelja.

Uvek je uz tebe (čak i u onim danima)

Od žene u PMS-u muškarci beže kao od Đavola. Međutim, on se nekako uvek nađe uz tebe u teškim trenucima, pa čak i u onim za muški rod “najstrašnijim”. On je taj ko će ti doneti nešto protiv bolova i čokoladu i ne smeta mu da se nosi sa tvojim usponima i padovima raspoloženja.

Brani te od momaka koji “nisu za tebe”

U normalnim okolnostima, pravi drug će pokušavati da ti, među svojim ortacima i poznanicima, nađe odgovarajućeg partnera. Ako pokažeš zanimanje za nekog od njegovih prijatelja, verovatno će biti srećan zbog tebe, zajebavaće te malo, ali će ti priskočiti u pomoć i tu i tamo reći koju lepu reč o tebi…

Međutim, drug koji je zaljubljen u tebe činiće sve da te od takvih stvari odgovori i odbijaće da ti pomogne da smuvaš nekog njegovog druga. On te želi samo za sebe.

Iznenađuje te poklonima

Osim u izuzetim okolnostima, muškarci nemaju običaj drugaricama da poklanjaju stvari. Naravno da će ti pokloniti nešto za rođendan ukoliko si ga pozvala na žurku, možda čak i za Novu godinu, ali tu se njihova darežljivost završava. Ukoliko ti često poklanja sitnice bez nekog važnog povoda, tu nisu čista posla.

Sređuje svoju sobu/stan kad treba da dođeš

Dolaziš kod njega, a on se još s vrata izvinjava za nered, iako vidiš da gajba blista. To je zato što je upravo sredio, znajući da dolaziš. Momci ovo ne rade ni zbog kojeg druga ili drugarice. Samo zbog osobe o kojoj maštaju potajno!

Pokazuje ti svoje stvari

Bilo da poseduje kolekciju stripova, Star Wars figurice ili albume sa sličicama iz detinjstva, siguran znak da je zainteresovan za tebe je ako te odvuče u stranu da ti pokaže svoje “dragocenosti”. Zaljubljen muškarac će želeti da sa tobom podeli čak i ono što nikome ne pokazuje i ne govori.

Naglašava da su mu druge devojke samo drugarice

Još jedan siguran znak koji odaje da je muškarac potajno zaljubljen u tebe je način na koji ti predstavlja druge devojke. Ako ga sretneš negde u ženskom društvu, a on ti tu devojku predstavi ne samo po imenu, već uz obavezno “Ovo je moja drugarica ta i ta”, stalo mu je da ne stekneš pogrešan utisak.

Popušta ti

Ako ti gotovo u svemu popušta, slab je na tebe. Ukoliko uvek na kraju odete tamo gde si ti htela, pušta te da pobediš u nekoj društvenoj igri, prepušta tebi da odabereš film ili muziku, njegova osećanja prema tebi su više nego prijateljska.

Muškarce je ponekad teško pročitati, pogotovo što neki tipovi čak ni u vezama ne ispoljavaju ovakvo ponašanje prema devojci. Međutim, ako mu nisi devojka, a on radi navedene stvari, sigurno o tebi misli mnogo više nego što je uobičajeno da jedan muškarac misli o prijateljici.