TEK ŠTO STE GA OPRALI A VEĆ SMRDI: Ako vam se veš oseća nakon pranja ČINITE OVU GREŠKU

Ponekad se svakom od nas desi da zaboravimo da izvadimo veš čim mašina završi pranje, ili čak i da prenoći u zatvorenoj mašini, pa nije čudno da tad osetimo neobičan i ne tako prijatan miris.

Veš Mašina
Pixabay.cm

No, šta kada se sveže opran veš oseća, a vi ne znate u čemu je stvar – s obzirom da ste ga izvadili nakon pranja iz mašine, i koristili i deterdžent i omekšivač.

Moguće je da su svoj deo posla u ovom netipičnom mirisu odradile gljivice, bakterije, plesni i nakupljena prljavština u bubnju mašine. Zato je neophodno redovno čistiti veš mašinu, i to tako što ćete je jednom u dve nedelje uključiti praznu na program pranja sa najvišom temperaturom.

Možete pokušati da u bubanj dodate malo sode bikarbone i jabukovog sirćeta kako bi se “izvukli” mirisi iz mašine. Preporuka je i da se mala količina jabukovog sirćeta dodaje prilikom svakog pranja u veš, kako biste unapred sprečili da odeća pokupi bilo kakav neprijatan miris.

Još jedan dobar trik je da u to jabukovo sirće dodate par kapi eteričnog ulja, tako ćete garantovano iz mašine izvući odeću koja divno miriše.

Ako vam se dogodilo da vam je veš neplanirano ostao u mašini tokom noći, u bubanj dodajte šoljicu alkoholnog sirćeta, stavite deterždent i ponovite pranje.