Temeljno ukljanja kamenac i buđu: Rešite se mrlja u kuhinji na potpuno prirodan način

Uz ove savete, trošenje ogromne količine novca na hemikalije može postati stvar prošlosti.

Pixabay.com

Ovo su tri najbolja prirodna sredstva za čišćenje:

Grejp

Odlično rešenje za čišćenje kupatila upravo je sok od grejpa. Može se koristiti za čišćenje lavaboa ili kade, a sve što treba uraditi da bismo napravili ovo prirodno sredstvo je prepoloviti grejp i umočiti ga u kuhinjsku so. Pospite obilno po površini koju želite očistiti, a kada završite, temeljito isperite područje toplom vodom. Tako se grejp može koristiti u čišćenju kamenca i blage buđi, a uz to i odlično miriše.

Banane

Malo zvuči čudno, ali kora od banane može biti rešenje za zaštitu kožnih cipela. Kalijum koji se nalazi u korama od banane često je ključni sastojak nekih lakova za cipele. Sve što vam treba za ovaj trik jeste kora od banane i pamučna krpa. Obrišite cipelu nekoliko puta unutrašnjom stranom kore banane, a zatim ponovno krpom. Redovnim korišćenjem kore banane na kožnim cipelama zaštitićete ih od pucanja.

Limun

Preporučuje se limunov sok za čišćenje mikrotalasne rerne kao i obične rerne, a ono što je potrebno da napravite ovo sredstvo za čišćenje jeste da u posudi pomešate limunov sok s vodom, pa tu posudu stavite u mikrotalasnu rernu. Uključite je na dva-tri minuta na maksimum, a nakon što završi s radom, ostavite vrata zatvorena još nekoliko minuta kako biste sprečili da para izađe. Na kraju obrišite unutrašnjost mikrotalasne rerne pamučnom krpom. Na isti način funkcioniše i sa običnom rernom, ali posudu ostavite 20 minuta na 200 stepeni.