TERASA U ITALIJANSKOM STILU: Uživaćete u svakom trenutku zahvaljujući ovim detaljima

Da li ste oduvek sanjali o tome da leto provedete pod toskanskim suncem, ali se vaše fantazije još nisu ostvarile?

Pixabay.com

Kako ukrasiti balkon u italijanskom stilu? Ako želite preurediti svoju terasu i balkon, ne morate zameniti nameštaj. Menjanje dekora može biti vrlo brzo i jeftino rešenje! Tajna je, naravno, u dodacima. Pogledajte našu galeriju i pretvorite svoj balkon u oazu odmora u italijanskom stilu.

Šareni jastuci

Jastuci ili jastučnice su jednostavan i jeftin način da se letnje boje unesu u bilo koji prostor. Odaberite boje koje evociraju sunce. Najbolje je kombinovati nekoliko tipova. Na primer, jastuci sa šarenim prugama ili drugim uzorcima kombinuju se sa glatkim jastucima u bojama koje se nalaze na pomenutim uzorcima. Takođe možete da se kladite na žutu i plavu.

Suncobran sa italijanskim prugama

Italijanska obala ispunjena je belim i plavim prugama – na odeći, prekrivačima i naravno suncobranima. Donesite barem jedan takav akcenat na svoj balkon, a pogledi na plažu će se odmah pojaviti u vašoj glavi.

Vrtne lampe

Staklene lampe sa prigušenom žutom svetlošću su obeležja italijanskih restorana. Želite li na trenutak zaboraviti da ste u Srbiji? Stavite ih na terasu, naručite picu i napunite čaše crvenim vinom.

Letnji kokteli u velikim čašama

Ne postoji ništa jednostavnije od pravljenja napitka! Napunite veliku čašu ledom, dodajte 40 ml belog vermuta, kašiku soka od limuna ili limete i sipajte tonik. Koktel je spreman!

Projekcija filma napolju

Italijani vole letnje bioskope u vrelim letnjim noćima. Ako imate opciju – pobrinite se napravite bioskop na otvorenom!

Cveće na stolu u glinenim posudama

Italija je povezana sa veoma prirodnim vrtovima u žutim i crvenim bojama. Da biste postigli sličan efekat, stavite na sto buket šarenih božura i velike saksije od terakote za cveće. Takođe možete posaditi vlastitu maslinu, koju ćete preneti u vaš dom kada je hladno.

Pripremite večeru zajedno

Italijani vole da zajedno provode vreme u kuhinji. Ništa vas ne sprečava da prihvatite ovaj lep običaj. Pozadinska muzika, lepo društvo, hladna pića u čašama – to neće biti posao, već dodatna zabava.