TEŠKO SKRIVAJU SIMPATIJE: Ovako ćete najlakše proveriti da li se sviđate kolegi sa posla

Romantika na radnom mestu nije neuobičajena i može biti pravo osveženje radne atmosfere, dokle god ne kršite pravila firme. Međutim, kako zapravo možete da znate da mu se sviđate i da se ne trudi da samo bude dobar kolega? 

Kolege
Pixabay.com

1. Stalno nailazite na njega

Da li je zaista sve to samo slučajnost, ili ima nečeg u tome da ga srećete 4 puta dnevno, 5 dana u nedelji? Bez obzira na to gde se krećete po firmi, ako stalno imate utisak da vam se putevi ukrštaju, to je vrlo verovatno malo više od slučajnosti.

2. Trudi se da vam pomogne

Lepo je ostvariti prijateljski odnos sa nekim na poslu, jer to znači da će tu uvek biti nekog da vam pomogne sa radnim zadacima. Ali ako je on neko ko ostavlja svoj posao po strani da bi se vama našao pri ruci, to definitvno ukazuje na to da prema vama ne gaji prijateljska osećanja.

3. Uznemirava ga razgovor o vašem odlasku iz firme

Ako ste ikad kroz razgovor sa pomenutim kolegom provukli priču da biste voleli da radite negde drugo, i ako je pri tom njegova reakcija bila iznenađujuće poričujuća pri čemu vas je odgovarao od toga, jasan je znak da želi da vas zadrži blizu sebe.

4. Laskavi komplimenti

Muškarci ne troše komplimente uzalud, odnosno ako nemaju nameru sa njima nešto da postignu. Može se dogoditi da vam kolega uputi lep kompliment na račun dobre prezentacije, ali ako je on neko ko primećuje vašu frizuru, nove cipele, haljinu i jednostavno sve u vezi vas što je upečatljivo znak je da mu se zaista sviđate.

5. Tretiranje na poseban način

Svako od nas žudi za malo dodatne pažnje, to je činjenica. Kada vam neko pridrži vrata dok ulazite u zgradu ili zadrži lift dok trčite hodnikom, to je lep gest. Ali ako vam on svako jutro donosi svežu kafu, baš onakvu kakvu volite to je malo više od učtivog ponašanja. Osim toga primetili ste sigurno da koleginici koja sedi do vas ne donosi kafu zar ne.