Test ličnosti: Otkrijte kakvi ste u očima drugih!

Često se razlikuju naše shvatanje o tome kako nas okolina vidi od realnog stanja.

Ako želite da saznate kakav utisak ostavljate na druge i šta se krije iza vaše “fasade”, zabavite se i rešite test. Zamislite sledeću situaciju: saksija sa cvećem koju ste držali na terasi pala je preko ograde. Vi trčite dole da biste procenili štetu. Šta vidite?

1. Biljka leži na zemlji čitava, u netaknutoj saksiji.

2. Saksija se razbila, ali izgleda da je biljka preživela pad.

3. I saksija i biljka su potpuno uništene.

4. Na neki neobjašnjiv način, i biljka i saksija su nestale bez traga.

Rešenje

Tajni život biljke odgovara skrivenoj, dobro čuvanoj strani vaše ličnosti.

1. Ni biljka ni saksija nisu se polomile – delujete odlučno i pouzdano i u neprilikama uvek ostajete hladnokrvni. Ali ispod te čvrste fasade nalazi se osoba kojoj je više stalo da održi takvu predstavu o sebi nego da te osobine zaista sprovede u život.

2. Saksija se razbila, ali izgleda da je biljka preživela pad – drugima izgledate mirno i staloženo, ali istina je da ne želite da pokažete šta osećate. Ta potisnuta osećanja u vama iz dana u dan rastu i nikakva saksija ne može ih večno zadržati u sebi.

3. I saksija i biljka su potpuno uništene – delujete smireno i povučeno, ali taj rođeni posmatrač jednostavno žudi za prilikom da zablista i nađe se u centru pažnje. Vi samo čekate šansu da probijete ljušturu u koju ste se sami zavukli.

4. Saksija s biljkom neobjašnjivo je nestala – lako vam polazi za rukom da zabavljate društvo i zasmejavate sve oko sebe, tako da vas smatraju nezamenljivim na žurkama i van njih. Ali ispod te spoljašnjosti krije se vaše ozbiljno, čak i stidljivo lice, koje ne želite da pokažete pred drugima.