TEST: Otkrijte koja ste vrsta ljubavne životinje

Kakvi ste vi u ljubavnim odnosima?

Ako ste se pitali zašto nikada niste upoznali osobu koja će vam se svideti ili kako pronaći ljubav kad stalno radite, britanski psiholog Dejvid Holms definisao je pet tipova ličnosti po načinu na koje tražimo ljubav i ulazimo u vezu.

Izbirljive pande poput Džordža Klunija teško biraju potencijalne partnere i treba im dodatni podsticaj ukoliko žele da izađu iz svoje zone udobnosti, dok morski psi poput Spensera Metjusa misle da su previše kul da bi se smirili.

Treća grupa čovekov najbolji prijatelj, vrsta koja više voli da provodi vreme s prijateljima nego u izlascima s partnerom, a marljiva pčelica trudi se da pronađe vreme za upoznavanje novih ljubavi, dok je noćna ptica tip čiji izlasci čvrsto definišu prirodu njihovih veza.

– Iako je većina ljudi složena kombinacija osobina, često postoje snažne karakteristike koje mogu dati putokaz kako bi trebalo da traže ljubav svog života – objasnio je Holms za Daily Mail.

Svi znamo da, recimo, Hari Stajls ima iscrpljujuć radni i životni stil, on je klasična ‘marljiva pčelica’ koja mora da pronađe nekoga ko može da ga razume i može da se uklopi u taj ludi raspored.”

Marljiva pčelica
Najčešće zuji velikim gradovima, stalno je zauzeta poslom i nema vremena za veze.
„Hari Stajls je tipična pčelica koja je mlada, marljiva i uspešna te mora pronaći vreme da bi mu posao i ljubav bili u ravnoteži”, kaže Holmes.

Izbirljiva panda
Perfekcionista koji treba podsticaj da bi izašao iz svoje zone udobnosti. Nakon što to napravi, možda će zaključiti da ipak postoji savršena osoba za njega.
– Izbirljive pande često provode vreme uživajući sami i vrlo su oprezni pri izboru partnera – tvrdi Holms. „Džordž Kluni ostavlja takav utisak, ali kao i druge osobe koje su prvenstveno zadovoljne sobom, može puno toga ponuditi onima koji budu dovoljno strpljivi i dovoljno blizu kriterijuma izbirljive pande.”

Čovekov najbolji prijatelj
Vedri i razigrani, ovakvi tipovi vole pažnju, često imaju mnogo prijatelja, odani su svojoj ekipi, ali se boje da napuste čopor i posvete vreme samo jednoj osobi.
„Rasel Brend je tipičan čovekov najbolji prijatelj”, kaže Holms. „Vrlo je popularan, zabavan, voli pažnju, ali ne može da se smiri s jednom osobom. Međutim, kao i većina njegove vrste, može postati vrlo veran kad jednom pronađe svoje mesto u čoporu.”

Noćna ptica
Voli zabave, ali njihova sveća gori s oba kraja pa imaju malo vremena za izlaske s partnerima. „Recimo, Kara Delevigne voli da luduje po žurkama, pa je takvim tipovima najprikladnije da pronalaze partnera istih navika koji se može nositi s njima”, kaže Holms. „Međutim, možda otkriju da je dnevna veza uzbudljivija te s lakoćom odbace noćne ispade.”

Morski pas
Češća je vrsta među muškarcima: veruju da su previše kul da se smire. Teško pronalaze osobu s kojom mogu biti srećni.
„Spencer Metjuz je tipičan morski pas”, kaže Holms. „On igra žestoku igru, ali verovatno će naći osobu koja će šarmom osvojiti njegovo srce.”