Testrijate se: Da li možete ostati prijatelji nakon ljubavne veze

Kada okončate dugu ljubavnu vezu uglavnom želite da ostanate u dobrom odnosu sa svojom bivšim partnerom. Ali da li će vaše druženje biti agonija ili pravo prijateljstvo, pogledajte i sami.

Mnogi smatraju da je nemoguće družiti se sa bivšim, a neki pak misle da će ih nekadašnji dugogodišnji partneri najbolje razumeti u svim situacijama. Ukoliko se ipak neke emocije i probude ovaj test će vam pomoći da saznate da li bi trebalo da ostanete u odličnom kontaktu sa svojim bivšim dečkom.
Odgovorite sebi na ova pitanja i rešite se nedoumice.
Smeta vam što ima nekog novog?
Ukoliko vam od same pomisli da se dopisuje i flertuje sa drugom devojkom povraća i diže kosa na glavi, zaboravite na buduće druženje sa njim. Najbolje bi bilo da budete iskreni prema sami na samom početku, jer će kasnije biti mnogo teže.
Da li vam se sviđa njegova nova devojka?
Odustanite od prijateljstva ukoliko vam njegova nova devojka ide na živce, a inače je sasvim normalna. Stavite prst na čelo i zapitajte se da li još uvek gajite neka osećanja prema njemu, a ako ga i dalje volite prestanite da se družite sa njim.
Nebitno vam je kako izgledate?
Ako satima provedete ispred ogledala spremajući se za druženje sa svojim bivšim, to je predznak da i dalje gajite nade da ćete se pomoriti. Da ga stvarno smatrate prijateljem mogli biste da pijete kafu sa njim i bez šminke i bez frizure, jer savršeno doterivanje nije osnov za prijateljstvo.
Čekate da se predomisli?
Duboko u sebi priželjkujete da će se predomoslit i shvatiti da ste vi ipak savršen par, to je pogrešno razmišljanje za prijateljstvo. Tada bi bilo najbolje da potpuno prekinete kontakt sa njim, jer će tek kada ne budete u njegovoj blizini shvatiti da mu nedostajete pa će se možda i želeti da obnovi vezu.