CRTEŽI NA TELU DOBILI NOVI SMISAO: Ove tetovaže GOVORE i puštaju muziku! (VIDEO)

tetovaže koje govore
printscreen/youtube

Umetnik za tetovaže iz Kalifornije napravio je nešto što mnogi od nas ne mogu ni da zamisle – tetovažu koja proizvodi i zvuk!

 

Naime, tatu majstor nanosi zvučni zapis na kožu mušterije, a ti zvučni talasi koji sadrže ili nečiji glas ili muziku, mogu da se preslušaju uz pomoć aplikacije i mobilnog telefona.

Umetnik za tetovaže Nejt Sigard naziva svoje tatu crteže – tetovaže zvučnih talasa.

– Koristimo program za prepoznavanje slika u aplikaciji, koji prepoznaje kada je uperen u tetovažu i zatim pušta zvuk tetovaže.

Kako funkcioniše tetovaža koja proizvodi zvuk?

Naime, na aplikaciju za smartfon može da se snimi i aplouduje do jednog minuta željeni zvuk, zatim ta aplikacija pravi zvučni zapis, ili talas koji može da se istetovira na kožu. Kada je tetovaža završena, fotografija se aplouduje u aplikaciju i pronalazi audio fajl tako da kad neko uperi telefon na tetovažu, pokreće se zvučni fajl.

Sigardov prijatelj Džoš Galner hteo je da istetovira zvučni talas u znak sećanja na svog oca koji je preminuo od raka. Poruka njegovog oca je za druge koji se bore sa ovom opakom bolešću:

– Apsolutno morate da verujete, a kada jednom imate to verovanje, tu želju, možete da postignete sve.

Sigard teži da uspostavi mrežu istreniranih tatu majstora za zvučne tetovaže širom planete kako bi ljudi mogli ne samo da vide, već i da poslušaju svoju tetovažu.