‘TI SI MI U KRVI’: Ovako je nastala jedna od NAJLEPŠIH LJUBAVNIH PESAMA NA OVIM PROSTORIMA

Zdravko Čolić
Printscreen/Youtube

Bez obzira na to koju vrstu muzike slušate, većina će se složiti da je pesma "Ti si mi u krvi" jedna od najlepših ljubavnih pesama na ovim prostorima.

 

Kantautorka Aleksandra Kovač otkrila je za hrvatski portal 24sata.hr kako je nastala pesma Zdravka Čolića.

SAMO RETKI USPEJU: Da li vidite ženu na ovoj fotografiji? (FOTO)

– Porodični dom je uvek bio bučan, pun muzike i ljudi. Kod nas su dolazili mnogi, od Zdravka Čolića pa do svih mogućih muzičara koji su se u bivšoj državi bavili popom i rokom. Mnogo se sviralo i često smo pravili zabave. Moju sestru Tinu i mene bi poslali na spavanje, ali bismo čekale sat i po, a onda smo se polako prikradale i slušale – otkriva Aleksandra.

Moja majka Spomenka, u trenutku dok je pisala “Ti si mi u krvi” nije bila popularna, bila je samo Kornelijeva supruga. Zato Čolić nije bio baš oduševljen da ona piše tekst za njegovu pesmu, mislio je da bi to možda trebalo da bude neko ozbiljniji. Onda je tata tražio da Zdravko da mami šansu, a da Bajaga bude s njom za slučaj da joj treba pomoć. Bajaga i mama su pričali celo jedno poslepodne i od toga nije bilo ništa. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je sama napisala tekst koji je, eto, danas antologija – ispričala je Aleksandra Kovač za 24sata.hr.

BIVŠI JOJ JE OSTAVIO BUKET ISPRED VRATA: Poruka u cveću RASTUŽILA JE CEO SVET

Spomenka Kovač napisala je i tekstove hitova koje su izvodili Bisera Veletanlić, Kemal Monteno, Neda Ukraden, Nina Badrić i Severina.