TINEJDŽER OBORIO REKORDE SA PREKO 600 KILA: Rušili su kuću da bi ga izvukli, evo kako sada izgleda (VIDEO)

Video kako nesrećnog mladića "čupaju" iz kuće, obišao je svet, kao i vest da dve i po godine nije izašao iz kuće.

Foto: screenshot/youtube.com/Surat Kabar

Najdeblji tinejdžer na svetu sa samo 17 godina imao je zaprepašćujućih 609 kilograma, a iz kuće su morali da ga iznesu na viljuškaru. Evo kako danas izgleda.

Snimak na kome Kaleda Mohsena Al Šerija iz Saudijske Arabije na viljuškaru iznose iz kuće bio je viralan 2013. godine. Kako bi ga izneli iz kuće, morali su da sruše deo kuće iz koje nije izašao dve i po godine!

Potom su ga kamionom prevezli do bolnice, pa je potom avionom prebačen u bolnicu u Rijadu. Tadašnji ministar zdravlja, dr Abdulah al Rabea izjavio je tada da je tadašnji kralj Abdulah naredio da se tinejdžer spasi, kako bi to bio “humani potez”. 

Na mig kralja, angažovali su se svi lekari kako bi pomogli tinejdžeru – oko 30 lekara radilo je na tome da Kaleda nauče zdravoj ishrani i da ga naviknu da vežba. U međuvremenu, kretao se u kolicima i redovno išao na fizikalne terapije.

Do danas je, kako prenose mediji, izgubio 546 kilograma, a pre pet godina je po prvi put mogao da prošeta bez hodalice i živi normalnim životom. Potom je jauara 2018. godine usledila operacija odstranjivanja viška kože, a danas ima 29 godina i ima oko 63,5 kilograma.