Top deset BRUTALNIH I ZABRANJENIH FILMOVA, na listi i jedno SRPSKO OSTVARENJE (VIDEO)

Sajt Genmice.com sastavio je listu od deset uzneimrujućih, kontroverznih i zato četo zabranjivanih filmova u poslednjim decenijama, a na listi se našlo i jedno srpsko ostvarenje.

Printscreen

Čim neki film bude zabranjen automatski počinje da dobija na značaju, a njegova radanja sve više zakuplja pažnju publike. Ovo je lista 10 takvih filmova, koji su bili zabranjeni iz različitih razloga.

10. Planina Brokbek / Brokeback Mountain

“Planina Brokebak” govori o istorodnoj romansi, koju ljudi u nekim delovima sveta nisu još spremni da podrže, što je dovelo do toga da bude zabranjen na tim mestima. Bez obzira, film je dobar i dobio je dosta zasluženih priznanja.

9. Teksaški masakr motornom testerom / The Texas Chainsaw Massacre

Film je o nekolicini prijatelja koji su užasnuti kada se šetač srušio na njihov automobil. Tražeći pomoć u gradu, shvataju da ih je pikirala porodica hanibala i ludak sa motornom testerom. Bio je po periodima zabranjen u mnogim zemljama, uključujući: Brazil, Čile, Finsku Francusku, Island, Norvešku, Singapur, Švedsku i zapadnu Nemačku.

8. Zeleni pakao / The Green Inferno

Film govori o grupi studentskih aktivista koji idu u misiju spasavanja šume Amazona. Ali, umesto toga, zaglavljuju se na ostrvu koje je ispunjeno kanibalima. Sadrži neke uznemirujuće scene koje su dovele do zabrane.

7. Lice sa ožiljkom / Skarface

Skarfejs je snimljen 1983. godine, kao rimejk istoimenog filma objavljenog 1932. godine. Reč je o istorijskom filmu koji govori o zločinima, ali sadrži nekoliko takvih tvrdih scena koji su doveli do zabrane.

6. Hostel / Hostel

Naslov objašnjava radnju filma, a reč je o triologiji. Prvi deo je snimljenjen 2005. godine i vrti se oko dva učenika koji odsedaju u hostelima dok putuju Evropom. Hostel je isupnjen misterijom i hororom.

5. Poslednja kuća levo / The Last House On The Left

Ovaj film se vrti oko kidnapovanja dve tinejdžerke pod čudnim okolnostima. i nIje baš prijatan za gledanje…

4. Borba do poslednjeg / Battle Royale

Ovo je japanski film koji je zabranjen 2009. godine. Naravno, zbog neprijatnih scena.

3. Srpski film / A Serbian Film

Film je zasnovan na pedofiliji i nekrofiliji, u kojoj glumac umire. Uznemirujuć za gledanje i zabranjivan.

2. Paklena pomorandža / A Clockwork Orange

Tema je dovela do zabrane ovog teškog filma objavljenog davne 1971. godine.

1. Cannibal Holocaust

Hanibal holokaust je italijanski film objavljen 1980. godine, a radi se o profesoru i njegovom osoblju koje se izgubi u Amazonskoj šumi. Težak je za gledanje i nije čudo što je skidan sa programa.