Top pet odličnih knjiga koje će vam ulepšati ovo leto

Vreme odmora uveliko je počelo, pripreme za letovanje su u toku, a spisak za uživanje sve je duži. Ženama je važno da u torbi za plažu imaju ogledalce, češalj i svakojake kremice, dok je muškarcima dovoljan samo peškir. Ali, i jedni i drugi pažljivo biraju literaturu uz koju će uživati na plaži ili u sobi kad zađe sunce.

Ovog puta smo odlučili da vam olakšamo i za vas smo izdvojili pet hit naslova koji će vas opustiti na odmoru.

Na našoj „maloj polici” ima za svakoga ponešto:

1. Za ljubitelje drame – „Plima sećanja”, Sidni Šeldon


Kroz sudar prošlosti i budućnosti, uzbudljiva priča proverenog majstora Sidni Šeldona vodi čitaoca iz raskošnih salona londonskog visokog društva pravo do ivice najdubljeg ponora. Knjiga jeste drama, ali ćete je pročitati u jednom dahu jer tajanstvena priča o osveti i strasti neće dozvoliti da se odvojite od ovih korica tako lako.
2. Ljubavna priča samo za nežniji pol – „Devojka s pomorandžama”, Justejn Gorder


Ovo je potpuno neverovatna priča posle koje ćete se sigurno zamisliti i posle koje će vam misli odlutati. Radnja knjige bazira se na potrazi za pravom ljubavi i naučiće vas kako da hrabro u životu birate teže puteve za postizanje ciljeva.
3. Opuštajuća beletristika – „Tajanstvena neznanka”, Danijela Stil


Jeste li se ikada zapitali da li sreću možete da nađete s potpunim strancem? Strah od pogrešne ljubavi i nesavršenosti tema je dirljive priče satkane od ukradenih trenutaka. Saznajte kako će se završiti ljubavna priča Aleksa i Rafaele.
4. Epska fantastika za fantastično letovanje – „Igra prestola”, Džordž R. R. Martin


Mnogi ovu knjigu, kao i serijal smatraju remek-delom 21. veka jer neviđeni zapleti, eksplicitne scene seksa, nezamisliva bića i bespoštene ratničke borbe nose vašu maštu tamo gde ste mislili da nikada nećete stići. „Jedno more” vam neće biti dovoljno da „savladate” ovu neobičnu igru jer je autor pisao u nastavcima koji su oduševili čitaoce širom sveta. Važno je da počnete…Uživajte!
5. Smeh na plaži – „Opet on”, Timur Vermus
Ovo je priča o Hitleru u vremenu kada nema rata, nema Eve, a ni partije. Pre nego što počnete da čitate, zapitajte se da li je dozvoljeno smejati se sa najvećim nemačkim liderom? Uživajte u romanu koji pokrenuo mnoge polemike književne javnosti, a kažu da je veliki evropski bestseler.