Topao dom uz uštedu: Oprobani metod za SMANJIVANJE RAČUNA ZA STRUJU

U mnogim stambenim i ne stambenim jedinicama izuzetno je atraktivna pvc stolarija. Ona danas daje mnogim stanovima, kućama i kancelarijama umetnički izraz.

Prozor
storebukkebruse / Foter / CC BY

Za zamenu zastarele stolarije odlučuju se mnogi u želji da idu korak napred sa inovacijama. Takođe, mnogi žive ne funkcionalan život sa oštećenom stolarijom. Mrzovolja i loš životni standard glavni su razlozi zbog čega je to tako.

Da li i u vašem domu ima oštećene i dotrajale stolarije? Bez obzira kojim se izgovorima vodili i kolika vam mesečna primanja bila, trebate znati kada zaista ne možete odlagati ugradnju nove stolarije, a posebno novih prozora.

Kada vam je potrebna nova pvc stolarija?

Koje god prozore ili vrata da imate, s godinama će sve slabije i slabije trpeti promene, bilo da su to ogrebotine, kućne hemikalije, vlaga koja dolazi od spolja ili nešto drugo. Drvena stolarija biće podložna truljenju, aluminijumska koroziji. A uz sve to energetska efikasnost biće na minimumu.

Osim što ćete imati stolariju koja svojim neatraktivnim izgledom remeti prostor, možete očekivati nastanak buđi, strujanje vazduha, propuštanje vode, prozore koji se teško zatvaraju, ali i veći račun za električnu energiju.

Jedino uz kvalitetnu stolariju možete uticati na sve ove faktore. Pvc stolarija sposobna je da se izbori sa svim problemima dugi niz godina. Umesto da imate istrošene prozore, sa znakovima truljenja, trpite prodor kiše u unutrašnjost, i vrata koja hlade kuću, zahvaljujući novoj pvc stolariji – konačno vašem domu možete pružiti otpornost, funkcionalnost i sofisticiranost. Reći vlagi ne!

Šta kada su računi za struju visoki?

Neefikasna vrata i zastareli prozori u velikoj meri mogu imati negativan uticaj na vaš dom. U pitanju je loša toplotna izolacija. Umesto da toplota tokom zimskog perioda bude zadržana u unutrašnjosti, kroz pukotine ona izlazi. Koje god grejanje da imate, kuću će biti teško zagrejati.

Ukoliko primetite da pored vaših prozora ili spoljnih vrata struji hladan vazduh – onda znajte da nekontrolisano trošite električnu energiju. Tada je pravo vreme za ugradnju novih pvc profila.

Šta kada imate prozore koje je gotovo nemoguće otvoriti ili zatvoriti?

Još jedan od osnovnih razloga kada ne trebate odlagati zamenu stolarije, jesu nefunkcionalni prozori. Česta zaglavljivanja, promaja i iskrivljeni elementi prozora mogu vam biti pretnja u uživanju. Umesto da se nakon posla odmarate u svom krevetu ili u miru i tišini ispijate kafu, tokom kišnih i vetrovitih dana nećete moći da sprečite iritantno lupkanje. Ali to nije najgori scenario.

Možete li da zamislite sebe kako jurite sa peškirom u ruci dok se voda sliva sa svih strana prozora? Retko ko želi ovaj proces da ponavlja iznova. A šta ako niste kod kuće? Zamena prozora iako iziskuje troškove, svakako je isplativija opcija nego vaš dom završi sa podignutim parketima i potpuno uništenim zidom.

Šta kada nemate dvostruko zastakljenje prozora?

Ukoliko se pitate zašto je u vašoj sobi ipak prohladno iako prozori nisu dotrajali, ili zašto je prevruće iako imate dobru izolaciju kuće? Stvar je tome da vaš prozor mozda ima samo jedno staklo.

Dvostruko zastakljenje bilo koji objekat može učiniti udobnijim i efikasnijim. Pvc stolarija i na tom polju brilira. U prodaji se mogu naći čak i modeli trostrukog zastakljenja koji se savršeno mogu uklopiti u stil i modernost prostora.

Onog momenta kada budućnost vašeg doma zavisi od stanja stolarije – ne trebate čekati!loading...