TOPI KILOGRAME, A UŽIVATE: Ova poza će začiniti vaš ljubavni život i odlična je za mršavljenje

Kada je reč o najboljem mestu za seks u kući, većini prvo na pamet pada spavaća soba. Ipak, prema mišljenju stručnjaka, to nije tačno.

Pixabay

Kako biste malo začinili odnose i igru podigli na viši nivo, treba razmišljati izvan kutije, ili u ovom slučaju, izvan spavaće sobe.

Stručnjak za menopauzu i libido, dr. Šazdi Harper, tvrdi da je kuhinja najbolje mesto u kući za vođenje ljubavi. Iako se možda, po pitanju higijene, ne čini kao idealan izbor, Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu – mnogo je bolji za sagorijevanje kalorija.

Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna ploča uvek su zgodna podloga – kaže Harper te otkriva koja je najbolja poza za žene kada je reč o trošenju kalorija.

Muškarac sedi na stolici, a žena sedi na njemu raširenih nogu i licem okrenuta njemu. Žena u toj pozi može sagoreti najviše kalorija – otkrio je.

Godinama se istražuje koliko zapravo kalorija ljudi mogu sagoreti tokom seksa, a neki procenjuju da se za 30 minuta može potrošiti i do 150 kalorija, koliko se potroši za vreme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da je seks bolji trening od trčanja.

U istraživanju koje proveo tim sa Fakulteta u Montrealu upoređene su kalorije potrošene u seksu i one na trčanju, a utvrđeno je kako je trčanje daleko delotvornije u njihovom sagorevanju i ravnomernom gubitku kilograma.

Žene su tokom 30 minuta trčanja u proseku otopile 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tokom seksa u trajanju od pola sata, muškarci su sagoreli 101 kaloriju, a žene 69, što je u proseku 3,6 otopljenih kalorija u minutu. Ipak, koliko ćete kalorija otopiti zavisi od nivoa aktivnosti prilikom seksa, pozi i njegovom trajanju.loading...