TORTA ‘NA BRZAKA’: Napravite osvežavajući kolač za tmurno nedeljno popodne

Ovo je savršena poslastica za vašu porodicu.

Sastojci:
4 žumanca

150 g šećera

3 pune kašike gustina

1/2 l mleka

5 kesica vanilin šećera

2 dl biljne pavlake za šlag

veća kutija piškota

mleko i rum za umakanje piškota

2 kesice šlag pene od jagodaž

200-300 g voća (maline i crne ribizle ili po želji)

Priprema:
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, dodati gustin i malo mleka pa skuvati sa preostalim ključalim mlekom. Kuvan fil pokriti providnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se ohladi. Hladnom filu dodati umućenu pavlaku.

Piškote umakati u mleko i rum pa slagati u kalup, premazati polovinom fila, posuti pola voća, složiti drugi red piškota, fil, voće i na kraju piškote. Paziti da se piškote ne namaču previše. Spolja ukrasiti slagom.

Materijal je dovoljan za manji kalup, prečnika 22 cm.