TORTA SA PIŠKOTAMA: Sočno osveženje bez pečenja (RECEPT)

Kremasta poslastica koja će zadovoljii i najzahtevnije sladokusce mora se naći na vašem stolu u ovim toplim danima, kao pravo osveženje za celu porodicu.

 

Potrebno je:

Za testo i krem:

– 250 g piškota,
– 6 listova želatina,
– 160 g putera,
– 160 g šećera,
– 600 g sremskog sira,
– konzerva ananasa,
– 4 dl slatke pavlake.

Za ukrašavanje:

– 2 dl slatke pavlake,
– kesica vanilin-šećera,
– orasi.

Način pripreme:

1. Prsten za tortu (prečnika 26 cm) stavite na tanjir i po dnu, jedne pored drugih, poređajte polovinu potrebnih piškota (prethodno svaku prepolovite). 

2. Želatin otopite u hladnoj vodi. Puter i šećer mikserom umutite u kremastu masu pa dodajte sremski sir. 

3. Želatin dobro promešajte i u tankom mlazu, stalno mešajući, sipajte u krem. Dodajte ananas (prethodno iseckan na kockice) i čvrsto ulupanu pavlaku.

4. Polovinu pripremljenog krema premažite ravnomerno preko piškota, pa prekrijte preostalim piškotama. Ostatkom krema premažite tortu i ostavite najmanje tri sata u frižideru.

Ukrašavanje: Pavlaku dobro umutite s vanilin-šećerom, pa napunite špric i odozgo ukrasite tortu. Zatim skinite prsten, i ukrasite tortu orasima po želji.

Uživajte!