Kremasta poslastica koja će zadovoljii i najzahtevnije sladokusce mora se naći na vašem stolu u ovim toplim danima, kao pravo osveženje za celu porodicu.
Potrebno je:
Za testo i krem:
– 250 g piškota,
– 6 listova želatina,
– 160 g putera,
– 160 g šećera,
– 600 g sremskog sira,
– konzerva ananasa,
– 4 dl slatke pavlake.
Za ukrašavanje:
– 2 dl slatke pavlake,
– kesica vanilin-šećera,
– orasi.
Način pripreme:
1. Prsten za tortu (prečnika 26 cm) stavite na tanjir i po dnu, jedne pored drugih, poređajte polovinu potrebnih piškota (prethodno svaku prepolovite).
2. Želatin otopite u hladnoj vodi. Puter i šećer mikserom umutite u kremastu masu pa dodajte sremski sir.
3. Želatin dobro promešajte i u tankom mlazu, stalno mešajući, sipajte u krem. Dodajte ananas (prethodno iseckan na kockice) i čvrsto ulupanu pavlaku.
4. Polovinu pripremljenog krema premažite ravnomerno preko piškota, pa prekrijte preostalim piškotama. Ostatkom krema premažite tortu i ostavite najmanje tri sata u frižideru.
Ukrašavanje: Pavlaku dobro umutite s vanilin-šećerom, pa napunite špric i odozgo ukrasite tortu. Zatim skinite prsten, i ukrasite tortu orasima po želji.
Uživajte!