TRAJAĆE DUŽE OD JEDNE SEZONE: Pet sjajnih saveta za pravilno čišćenje kupaćeg kostima

Dolazi leto a sa njim i godišnji odmori, pa su mnoge dame na iskušenju da pronađu odgovarajući kupaći kostim. Ipak, možda se najbolje rešenje nalazi u vašem ormaru.

Kupaći kostim
Freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Pravo pitanje sada je šta da uradite da sprečite ispiranje boje, sprečite istezanje tkanine i učinite da vaš kupaći kostim od prošle godine bude kao nov više od jedne sezone?

Džon Medisian, vlasnik prodavnice hemijskog čišćenja u Njujorku, kaže da žene ne znaju kako da pravilno očiste svoj kupaći kostim.

Evo šta je potrebno da uradite da vaš kupaći kostim traje duže:

1. Očistite prljavštinu i ostatke krema ili ulja za sunčanje, jer oni mogu upropastiti vaš kupaći kostim.

2. Potopite vaš kupaći kostim u toplu vodu da se oslobodi hlora i soli. Lagano istrljajte tkaninu sapunom. Isperite sapun i ostavite kupaći kostim da se osuši.

3. Ukoliko ne želite da kupaći kostim perete ručno, stavite ga u posebnu kesu za pranje pre nego što uključite mašinu za pranje veša. Na taj način ćete sprečiti istezanje tkanine na vašem kostimu.

4. Stavite mokar kupaći kostim na peškir i stavite peškir na mestu koje nije direktno izloženo suncu. Ako ostavite svoj kupaći kostim da se osuši na suncu, boje će uskoro početi da blede.

5. Ako imate mrlju, ne pokušavajte da je grebete noktima. Na taj način ćete upropastiti svoj kupaći kostim. Koristite sapun i vodu i pažljivo očistite mrlju. Ako ne možete očistiti fleku, odnesite kupaći kostim na hemijsko čišćenje.