TRAJNA EPILACIJA ZA POČETNIKE: Saznajte sve što vas zanima o laserskom uklanjanju dlačica

Noge
Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Na kojim delovima tela je moguće izvršiti trajnu epilaciju? Saznajte ovde!

 

Trajna epilacija laserom može se vršiti na licu – nausnice, obrve, brada, podbradak, i na telu – leđa, prsa, ruke, pazuh, noge, bikini zona.

Laserska trajna epilacija lica

Mnoge žene imaju probleme sa neželjenim dlakama na licu, posebno u predelu obrva, nausnica, brade i podbradka. Muškarci takođe ponekad žele da uklone dlake sa lica kao što su, na primer, one između obrva. Trajna epilacija lica laserom relativno je nova, bezbedna, brza, efektivna i dugotrajna opcija uklanjanja dlaka.

Nausnice

Epilacija nausnica vrši se u roku od samo nekoliko minuta. Osobe sa svetlijim tenom i tamnijim dlakama savršeni su kandidati za ovu proceduru. Osnovno pravilo kako rezultati ne bi izostali jeste da dlake budu tamnije od tena.

Brada i podbradak

Neke žene imaju problem i sa dlakama u području brade i podbradka. Za otklanjanje ovih dlaka, kao i onih sa nausnica, nije potrebno previše vremena. Koliko vremena tačno treba zavisi od broja dlaka koje treba ukloniti. Iako koža nakon tretmana može biti malo iziritirana i crvena, trajna epilacija laserom vršena na ovom području obično je jednostavna i vrlo česta.

Obrve

Mnogo muškaraca i žena čupaju obrve svakodnevno ili skoro svakodnevno. Monotonija ovog rituala može ih podstaći da potraže trajno rešenje. Trajna epilacija obrva je brza i pomaže iscrtavanje prirodne linije obrva za duži vremenski period. Procedura traje otprilike petnaest minuta sa malom iritacijom nakon nje.

 

Laserska trajna epilacija na telu

Laserske trajne epilacije tela obično duže traju od onih koje se obavljaju na licu. Takođe, zahtevaju i veći broj tretmana budući da ne rastu sve dlake u isto vreme: pojedine su u fazi odmaranje, druge u fazi ispadanje, a treće u aktivnoj, odnosno fazi rasta. Epilacija laserom uklanja samo one u potonjoj fazi.

Bikini zona  i intimno područje

Trajna epilacija bikini zone i intimnog područja prilično je brz proces koji traje između petnaest i trideset minuta. Da bi postalo nežno i bez dlaka, ovo područje zahteva četiri do osam tretmana. Sa porastom popularnosti intimnog područja bez dlačica, raste i potreba za njegovom trajnom epilacijom.

Prsa i bradavice na grudima    

           
Preterano maljava prsa kod znaju osramotiti muškarce kada dlake vire iz izreza njihovih majica ili kada im je neprijatno da majice skidaju u javnosti. Depiliranje voskom ili šišanje ovih malja je nepraktično budući da malje vrlo brzo izrastu nazad.

Kako bi dlake bile u potpunosti uklonjene, epilacija ove oblasti zahteva četiri do šest tretmana koji obično traju oko sat vremena. Trajnom epilacijom možemo se takođe rešiti dosadnih dlačica na grudnim bradavicama.

Leđa

Baš kao i maljavih prsa, muškarci se mogu stideti i maljavih leđa. Trajna epilacija leđa je funkcionalno rešenje za ovo teško rukom dosegljivo područje. Svaki tretman traje oko sat vremena, a da bi se dlake konačno ukonile potrebno je pet do osam tretmana.

Pazuh i ruke

Pazuh je deo tela koji brijemo skoro svakodnevno. Trajna epilacija laserom razbija ovu monotoniju jednom za svagda za samo nekoliko minuta. Pojedini ljudi imaju guste tamnije dlake na rukama koje smatraju suvišnim. Trajna epilacija ruku odlično je rešenje za osobe koje te dlake žele da razrede ili potpuno uklone.

Noge

Sa jedne strane, brijanje i depiliranje voskom popularne su metode za uklanjanje dlaka na nogama. Sa druge strane, prečesto ih je potrebno obavljati. Trajna epilacija ovih oblasti taj problem uspešno rešava za četiri do osam tretmana.