TRAUMATIČNA ISKUSTVA: Suzana Mančić i Ena Popov otkrile sve o zastrašujućim SUSRETIMA SA MANIJACIMA

Odnos i briga prema deci, ali i rasprava oko toga “Da li su naša deca prezaštićena?” bila je tema emisije “Ako progovorim” na K1 televiziji.

Printscreen/Kolaž

U gostima kod Goce Tržan bili su Ena Popov i Suzana Mančić koje su progovorile o traumatičnim iskustvima iz detinjstva.

– Kada sam imala nekih 13 godina, jednom prilikom sam se vraćala sa treninga. Išla sam sama ka kući. Potrčao je čovek za mnom, stao je ispred mene i otvorio je mantil. Bio je go. Ukočila sam se i vrištala ispred njega. Sada kako se sećam to je trajalo 15 sekundi, a tada u mojoj glavi je to trajalo pola sata. Ukopala sam se tada, ali kada sam shvatila šta radim krenula sam da bežim – ispričala je potresno iskustvo Ena Popov.

Na njenu priču nadovezala se Goca Tržan koja je ispričala kako su manijaci vrebali žene kod liftova, što je potvrdila i Suzana Mančić da se i njoj to desilo.

– Čekali su da devojka uđe u zgradu. Imala sam jednu drugaricu kojoj je čovek ušao u lift i krenuo da se skida, a ona ga je hladno pogledala i rekla “videla sam ja i bolje”. Oni se ne “lože” na to da te pipnu, oni se lože na to da ti vrištiš. To su bili manijaci tada – ispričala je Goca Tržan.

Traumatičnih priča iz mladosti prisetila se i Suzana Mančić.

– Bio je jedan manijak koji je vršljao u kraju kod nas. Tada se “nije znalo za ljudska prava”. Sećam se da su se roditelji organizovali po smenama i da su ga uhvatili na kraju. Blizu je bio 29. novembar, policijska stanica, verovatno su ga odveli tamo. Tako smo se rešili jedne bede. Uvek smo išli u grupama. Po dve devojčice, retko kada se neko vraćao sam iz škole. A kada mi se dogodilo ovo ispred lifta tada sam bila već odrasla devojka. Užasno sam se uplašila. Drala sam se kao magarac. Niko iz susednih stanova nije izašao da vidi o čemu se radi. To je ono što te u stvari najviše zabrine, a to se dešava i danas – ispričala je Suzana, a Goca je dodala da misli da je danas malo gora situacija jer se svako plaši “neželjenih batina”.