TREBA DA ZNATE SAMO TRI CAKE! Ako ih primenite, vaš stan će na fotografijama uvek izgledati FENOMENALNO

Spremni ste da oglasite svoj stan za prodaju? Odlično! Ali pre nego što se prihvatite fotoaparata kako biste pripremili fotografije za prodaju stanova, potrebno je da preduzmete nekoliko koraka.

Pixabay.com/Kolaž

Postoje određene stvari koje možete da učinite kako bi vaš prostor vizuelno bio zaista atraktivan na fotografijama. Ukoliko ne pripremite pravilno stan za fotografisanje, možda će vam biti potrebno da sve uradite iznova.

Zašto su fotografije toliko važne?

Činjenica je da su ljudi neverovatno vizuelni, posebno u eri instagrama i pinteresta. Lepe fotografije mogu više da privuku ljude da pogledaju vaš oglas nego bilo šta drugo. Okvirna cena, kvadratura i spratnost će pomoći potencijalnim kupcima da filtriraju oglase, ali dobre fotografije su te koje će ih naterati da kada je prodaja stanova predmet njihove pretrage kliknu upravo na vaš oglas za prodaju stana.

Da li je potrebno angažovati profesionalca?

U nekim slučajevima, ukoliko smatrate da niste dorasli tome da sami napravite fotografije ili je u pitanju luksuzna varijanta gde je vizuelni akcenat veoma važan, angažovanje profesionalnog fotografa može da bude dobra opcija. Profesionalni fotografi će znati kako da postignu idealni ugao za savršenu sliku koja će najbolje prikazati vaš stan u punoj lepoti i koja će privući više kupaca.

Pored toga, profesionalni fotografi imaju i kvalitetniju opremu zahvaljujući kojoj će napraviti slike koje bi bilo nemoguće da se naprave sa običnim aparatom ili mobilnim telefonom. Ukoliko je bolja cena vaš cilj, novac koji ćete uložiti u profesionalnog fotografa je sigurna investicija koja će vam se višestruko isplatiti.

Naravno, istraživanja su pokazula da angažovanje profesionalca ne samo da pomaže da dođe do brže prodaje, već i da se ta prodaja ostvari za više novca.

Bez obzira da li ćete sami fotografisati ili ćete angažovati profesionalca pre samog fotografisanja potrebno je da učinite sledeće:

Raščistite prostor

Bicikli, trotineti, alat, hodnik zatrpan obućom i jaknama. Raščistite što više ličnih potrepština, pogotovo onih koje zauzimaju prostor. Cipele spakujte u cipelarnik, a ukoliko ga nemate možete da ih privremeno odložite u kutiju koju ćete skloniti u podrum ili u ormar. Sa druge strane, neki lični detalji ne moraju da budu loši. Nije loše da dekorišete trpezarijski i sto na terasi ukoliko ih imate.

Očistite stan

Važno je da sve površine u unutrašnjosti stana budu temeljno očišćene sve površine. Pored krupnog pospremanja koji podrazumava uklanjanje nereda i svih neesencijalnih predmeta sa vidnog mesta, potrebno je da se dobro usisa stan, prebrišu podovi, ali i nameštaj ukoliko je isti zamrljan i slično.

Izglancajte prozore i staklene površine, a ukoliko imate problem sa kablovima koji se vuku na sve strane, pokušajte makar privremeno da ih sklonite ili sakrijete.

Uredite kupatilo

Ovo je pravilo na koje mnogi ne misle, a može umnogome da izmeni vizuelni efekat stana. U pitanju je daska za wc šolju. Ukoliko je ona spuštena na fotografijama, kupatilo će izgledati znatno modernije i uređenije.

Pored toga, kupatila su poznata kao skladišta za bezbrojne sitnice koje uvek želimo da su nam pri ruci. I zato, ovde možete isto da iskoristite kutiju i da uskladištite te sitnice makar za potrebe fotografisanja.