Treći deo Hobita u POTPUNO NOVOJ TEHNOLOGIJI, od 11. decembra u bioskopima! (VIDEO)

Treći i poslednji nastavak filmske trilogije 'Hobit' donosi brojne novine, a najinteresantnija je svakako HIGH FRAME RATE tehnologija

HIGH FRAME RATE tehnologija konačno je stigla u Srbiju, a treći deo „Hobita” u ovoj veziji moći ćete da gledate u bioskopima Roda Cineplex i Arena Cineplex, kao u mreži mobilnih bioskopa Mobil 3D Cinema

Za one koji ne mogu da izdrže da pogledaju film, zakazana je i predpremijerna projekcija Hobit: Bitka Pet Vojski u u HFR 3D tehnologiji u bioskopima Roda Cineplex i Arena Cineplex u četvrtak, 11. decembra u 00:05 (noć 10. na 11. decembar).

Reditelj Piter Džekson ponovo pomera granice filmske produkcije. Filmski spektakl “Hobit: Bitka pet vojski” je snimljen HIGH FRAME RATE (HFR) tehnologijom. Samo publika odabranih bioskopa u svetu biće u mogućnosti da uživa u magiji koju donosi najnovija tehnologija.

Skoro 80 godina u bioskopima je bila prisutna tehnologija koja se bazirala na projekciji 24 slike u sekundi. Sada po prvi put bioskopski posetioci mogu da uživaju u čarima koje donosi projekcija 48 slika u sekundi.

Kod HFR tehnologije se radi o potpuno novom postupku rukovanja kamerom koji omogućuje snimanje i prikazivanje dvostruko većeg broja slika u sekundi.

Iz tog razloga su pokreti u filmu dočarani realnije. Time će kvalitet 3D projekcije biti još bolji.
Dodatni kvalitet koji donosi HFR će se u najvećoj meri videti kod brzih scena u filmu kao i kod kretanja kamere u svrhu praćenja određenog objekta ili osobe u sceni. Senzacionalan bioskopski doživljaj je zagarantovan upravo kod 3D filmova jer je pozadina savršeno oštra pa se time 3D efekat značajno pojačava.

Gledajte filmove u korak sa najnovijim svetskim tehnološkim trendovima. Vidimo se u Roda Cineplex i Arena Cineplex bioskopima, kao i u više od 100 gradova širom Srbije posredstvom mobilnih ekipa Mobil 3D Cinema!

– Prikazivanje drugog dela Hobita u High Frame Rate-u bila je rezervisana prvenstveno za velike zemlje. Na neki način je bila pilot projekat. Sada je masovnija, pa i mi u Srbiji imamo mogućnost da gledamo filmove u ovoj tehnologiji. Posebno smo ponosni što film neće biti prikazan samo u Beogradu i Novom Sadu, već i u ostalim gradovima širom srbije. Film u ovoj produkciji izgleda neverovatno realistično. Najbolje je da ljudi dođu i pogledaju, i da se smai uvere da je to nešto fantastično – izjavio je za Dnevno.rs Vuk Despotović, ispred Art Viste.loading...