TREND ILI REALNA POTREBA? Sve što treba da znate pre nego što kupite HRANILICU ZA BEBE

Znate li šta je zajedničko onim preslatkim slikama beba buckastih obraza umazanih u kašice? Svaka od tih beba sedi na svojoj hranilici za bebe. Tu su najsigurnije, tu stiču navike vezane za ishranu, tu uživaju u porodičnom okupljanju I upoznaju različitu hranu.

Pixabay.com

Da li je nužno imati hranilicu za bebe, na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine, do kada će je beba koristiti, šta je trend, a šta realna potreba? Pokušaćemo da odgovorimo na ova pitanja I pomognemo prilikom odabira hranilice.

Da li vam je potrebna hranilica za bebe?

Da, preporuka je da se hranilica za bebe nađe u vašoj bebi opremi kako bi ste bebu naučili lepim navikama za stolom i sprečili nered koji nastaje kada beba krene sa čvrstom hranom. Ipak, najbitnije je da mališan sedi u pravilan uspravan položaj a da mu vi znate da je beba tu bezbedna I sigurna.

Kako izabrati hranilicu za bebe?

Ukoliko je vaš životni prostor manji preporuka je da koristite buster stolicu. Veoma praktična, lako prenosiva, ova stolica obavlja ulogu kojoj je namenjena. Obično se kači na trpezarijsku stolicu I ne zauzima dodatan prostor što je od izuzetne važnosti. Pri tom I dalje je sigurna, s obzirom da ima sigurnosne pojaseve za bebu. Ukoliko imate vei životni prostor onda je preporuka da nabavite klasičnu hranilicu koju lako možete prenositi iz jedne u drugu prostoriju.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira hranilice za bebe?

Sklopivost: Ako vam problem pravi prostor kojim raspolažete, možda je sklopiva stolica rešenje za vas, baš kao I prenosivi buster.

Trajnost: Ako planirate veliku porodicu za Vas je presudan kvalitet stolice kako bi sva deca mogla da je koriste. Možda je najbolje da razmislite o drvenoj stolici u tom slučaju.

Koliko dugo će dete koristiti hranilicu: Postoje hranilice koje rastu sa vašim detetom pa je ovo rešenje za sve one koji planiraju da dete dugo koristi stolicu.

Sigurnost: Svakom roditelju na prvom mestu treba da bude bezbednost deteta. Idealno je da stolica ima kaiš sa tri ili više tačaka, dobru stabilnost(ako stolica ima točkove da isti mogu da se fiksiraju).

Kada je pravo vreme da nabavite hranilicu za bebe?

Bez obzira da li beba sisa ili koristi mlečnu formulu, stolica Vam neće biti potrebna pre navršenog četvrtog meseca bebinog života. U isto vreme, najčešće se hranilica koristi do navršene treće godine života.

Neko će model stolice izabrati prema nameštaju u kuhinji ili stanu, neko prema veličini životnog prostora, a neko će se rukovoditi dezenom. Bez obzira da li kupujete Vi hranilicu ili je dobijate na poklon ili vaša beba nasleđuje od starijeg drugara ili rođaka, hranilica je bebi oprema koju svaka beba treba da ima radi sigurnosti, sticanja lepih navika I uživanja prilikom obroka.