TRI GREŠKE U ČIŠĆENJU koje prave i najiskusnije domaćice: Ovim potezima uništavate nameštaj, ali i svoje zdravlje

Police
Prinstceen/Youtube

Nema razloga da se stidite! Ovo se dešava i domaćicama sa višedecenijskim "stažom" u spremanju doma.

 

Pogrešan način čišćenja određenih predmeta ili delova stana može da upropasti određene predmete ili nameštaj. Zato je poželjno dobro proučiti etikete sredstava za čišćenje kojekoristite jer tamo često pišu neželjeni efekti koji se mogu primetiti u slučaju nepravilnog korišćenja ili kombinovanja sa nekim drugim sredstvima.

Za početak, predstavljamo vam tri masovono rasprostranjene greške koje svakodnevno u spremanju koriste i najiskusnije domaćice!

Ne koristite sredstvo za uklanjanje fleka sa garderobe na tepisima!

Kupite sredstvo koje se koristi isključivo za čišćenje tepiha! Ona koja su za odeću uglavnom su lepljiva i, iako će skinuti fleku, od vašeg tepiha će napraviti pravi magnet za prašinu i prljavštinu.

Ne brišite nameštaj suvom krpom

Ovo rade skoro sve domaćice, ali suva krpa samo podiže prašinu, ne skuplja je! Kupite sredstvo za brisanje prašine (u nedostatku toga, poslužiće i mokra krpa) i koristite tkanine od mikrofibera.

Ne koristite sirće za čišćenje kamenih površina

Sirćetna kiselina može da ošteti kamene površine, poput granitne ploče. U prodavnicama postoje sredstva namenjena isključivo čišćenju kamenih površina. Potražite ih!