Tri tajne za krofne koje ne upijaju masnoću!

krofne
Pixabay.com

Nekoliko trikova za savršene krofne treba znati!

 

Ako ne želite da vaše krofne budu premasne, morate paziti na nekoliko detalja.

Kako biste sprečili nastanak mehurića, u toplo je brašno dobro dodati malo praška za pecivo, na primer pola kesice.

Tajni sastojak uspešnih krofni je – rakija. O njenim blagodatima pisali smo u više navrata, a treba znati i da upravo ona sprečava upijanje masnoće. U krofne treba staviti koju kašičicu veselog napitka.

Temperatura je ključ uspeha. Ulje, ili još bolje domaća mast u kojoj se peku krofne mora biti vruća, ali ne pregrejana (ako ima mehuriće, pregrejana je). Kada stavite krofne da se peku, poklopite činiju. Nakon 20-ak sekundi pomerite poklopac i okrenite krafnu pa pecite bez poklapanja. Na sredini krofne trebala bi da se napravi bela crta, poput prstena – ona je takođe znak da se pečenje vaših krofni bliži kraju i da je uspešno.

Probajte pa javite utiske!