Nekoliko trikova za savršene krofne treba znati!

 

Ako ne želite da vaše krofne budu premasne, morate paziti na nekoliko detalja.

Kako biste sprečili nastanak mehurića, u toplo je brašno dobro dodati malo praška za pecivo, na primer pola kesice.

Tajni sastojak uspešnih krofni je – rakija. O njenim blagodatima pisali smo u više navrata, a treba znati i da upravo ona sprečava upijanje masnoće. U krofne treba staviti koju kašičicu veselog napitka.

Temperatura je ključ uspeha. Ulje, ili još bolje domaća mast u kojoj se peku krofne mora biti vruća, ali ne pregrejana (ako ima mehuriće, pregrejana je). Kada stavite krofne da se peku, poklopite činiju. Nakon 20-ak sekundi pomerite poklopac i okrenite krafnu pa pecite bez poklapanja. Na sredini krofne trebala bi da se napravi bela crta, poput prstena – ona je takođe znak da se pečenje vaših krofni bliži kraju i da je uspešno.

Probajte pa javite utiske!



loading...