TRIDESET GODINA OD PREMIJERE KULTNE SERIJE: Proverite koji ste lik iz “BOLJEG ŽIVOTA” (KVIZ)

Bolji život
Printscreen

Te davne 1987. godine Zdravko Čolić je uhapšen u Ohridu, roman "Seobe" proglašen je za najbolji strani roman objavljen u Francuskoj, proneta je poslednja štafeta za Dan mladosti, a 10. januara premijerno je prikazana prva epizoda serije "Bolji život".

 

Već trideset godina rastemo, odrastamo, sazrevamo i živimo uz tragikomične doživljaje iz života najpoznatijeg Moravca.

Dragiša Giga Popadić kojeg je tumačio Marko Nikolić, decenijama prikazuje muke naših očeva, braće, muževa… Emilija Popadić je sa nama već trideset godina, rastrzana između bračnog druga, troje dece koje odrastaju van njene kontrole i činjenice da svet nije nimalo uobličen po njenim merilima. Tu su i Aleksandar, Slobodan i Violeta, deca koja odavno više nisu deca, ali će roditelji u njima uvek videti svoje klince koji ne gledajući koračaju u svetu odraslih, sapliću se i sudaraju.

Serija “Bolji život” snimana je u produkciji Televizije Beograd i postigla je ogromnu gledanost u bivšoj SFRJ. Premijerno je emitovana 10. januara 1987. godine, a prikazivana je do 1991. godine. Doživela je brojne reprize, a zbog velike popularnosti snimljenje i film “Bolji život”.

Kultna porodica Popadić ubrzo postaje simbol Jugoslavije, a serija će biti poslednja jugoslovenska televizijska produkcija. Nekoliko dana po emitovanju poslednje epizode (prikazana 16. juna 1991. godine), Slovenija i Hrvatska jednostrano su proglasile nezavisnost od SFRJ, pa je “Bolji život” poslednja serija emitovana u sistemu Jugoslovenske radio-televizije.

U čast jedne od najpopularnijih serija na našim prostorima, predstavljamo vam kviz o “Boljem životu”. Testirajte svoje znanje i proverite koji ste lik iz ove kultne serije!

Close