TRIFUNOVIĆ NAKON INCIDENTA: “Da imam Vučićev telefon, ja bih ga odmah pozvao kao Čedomir Jovanović”

Predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića kontaktirali smo posle pisanja medija da je ponovo napravio saobraćajni prekršaj. On nam je potvrdio da je u preticanju vozio 200 km na sat, i zahvalio nam se "što se interesujemo za teme od presudnog značaja za zajednicu u kojoj živimo".

printscreen/youtube.com/N1

Pošto su mediji objavili da je predsednika Pokreta slobodnih građana, glumca Sergeja Trifunovića, policija zaustavila zbog saobraćajnog prekršaja, kontaktirali smo ga kako bi nam potvrdio ili demantovao tu informaciju. – piše Nova.rs

Trifunović se našem portalu zahvalio što se interesujemo za ovakve teme, i što “držimo živim duh istraživačkog novinarstva”. Odgovor prenosimo u celini. – u nastavku navodi Nova.rs

Hvala što mi se obraćate na ovaj način. Hvala vam i za iskazivanje pažnje za ovaj slučaj koji je više nego presudan za zajednicu u kojoj živimo.”

Naime, bez obzira što je policija uradila svoj deo posla, a i ja kao savestan građanin, nalazim da je više nego nephodno da doušnici iz policije ovakve stvari prodaju novinama (za bilo koje novce, reč je ipak o vannastavnim aktivnostima više nego savesne policije) utoliko je još važnije, rekao bih krucijalno važno za zemlju u kojoj je uspostavljen konačno takav-kakav red, u kojoj nema kriminala, ili ne daj Bože kriminala na državnom vrhu, afera, sumnjivih i nameštenih tendera, pljački i raznih oblika kršenja zakona, smatram dakle neophodnim, dozvolićete krucijalnim za takvu zajednicu, da svi kršitelji saobraćajnih propisa, osim što plate zakonom predviđene kazne, smatram da je neophodno razapeti ih na stub srama, ili jednostavno pisati o tome.

To pisanje naime, ima dvostruku težinu: ne samo što osoba koja je zločin napravila mora da oseti žig javnosti, već ljudi koji čitaju, moraju znati da niko nije oslobođen.

Da imam telefon Aleksandra Vučića, ja bih ga odmah pozvao kao Čedomir Jovanović i zamolio da me se tretira kao i svakog drugog građanina, ali taj apel mogu učiniti i ovim putem.

“Jer, danas sam u preticanju zgazio 200km/h i vozio tom brzinom po svedočenju policajca Đ. P. čitavih 600 metara, a sutra može da mi se desi da ne daj Bože proletim na žuto ili kao onomad, očešem autobus kojom prilikom sam em oštetio državnu imovinu, i izložio putnike GSP životnoj opasnosti”, odgovorio  je Sergej Trifunović portalu Nova.rs