TRIK KOJI ĆE VAM UŠTEDETI NOVAC: Evo kako da bajat hleb ponovo postane SVEŽ

Ako imate hleb koji je star dan ili dva, to ne znači da ga morate baciti, već naprotiv.

hleb
Pixabay.com

Ono što je vrlo verovatno jeste da je kora tvrda, a hleb iznutra još uvek mekan! Ne može se više jesti tek ako i iznutra potpuno otvrdne. Pročitajte jednostavan trik uz koji će tvrdi hleb ponovo postati mekan i svež.

Uzmite veliki lonac u koji staje ceo hleb. Ulijte vodu kako biste prekrili dno lonca (neka bude oko 5 cm vode) i ugrejte počne lagano da se pari. 

Sada stavite drugu posudu u vodu i u nju hleb. Pazite na to da hleb ne dodiruje vodu. Zatim, poklopite lonac odgovarajućim poklopcem – tako da lonac bude potpuno zatvoren da bi se stvorila para. 

Ostavite hleb na vrlo laganoj vatri da se „znoji“ 10 do 15 minuta. Potom ga izvadite iz lonca i ostavite ga da malo “odmori”, pa će opet biti mekan i ukusan!