TRIK KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE: Za pet sekundi proverite da li je MESO KOJE KUPUJETE SVEŽE (VIDEO)

Jedna tiktokerka pokazala je trik koji vam i te kako može biti od koristi.

belo meso živo
Pixabay.com

TikTok je nova zbirka kulinarskih saveta i trikova, budući da nam svakoga dana sa te platforme stižu zlata vredni trikovi sa svih krajeva sveta. Tako smo došli i do saveta na šta treba da se koncentrišete kad pazarite meso.

Korisnica po imenu Britani iz Severne Karoline otkrila je kako da proverite da li je meso sveže kada se prodaje upakovano, što je sve češći slučaj i našim marketima.

– Samo mali savet, kada kupujete meso i vidite meso kroz pakovanje, opipajte da li je dobro – rekla je u videu na TikToku.

Potom je naglasila na šta treba da obratite pažnju posebno – naglasila je da bi trebalo izbegavati pakovanja u kojima ima vazduha i mehurića.

Britani smatra da vazduh u plastičnoj ambalaži predstavlja signal da je meso prebrzo promenilo temperaturu.

– Uvek izbegavajte kupovinu mesa čije je pakovanje ovako naduvano – savetovala je.

Video je prikupio preko 2,5 miliona pregleda:

@brittself20 Tip! #aldi #groceryshopping #groceries #meats #meatdepartment #wordofadvice #tipsandtricks #hacks #themoreyouknow ♬ original sound – Brittany S

Samo jedan od komentara glasio je: “Takođe bakterije proizvode višak vazduha kao nusproizvod, što je znak da nikako ne treba da ga kupujete”, a onda se nadovezala i druga osoba: “Moji roditelji su kuvari, naučio sam ovo pre puno godina. Drago mi je da je neko ovo javno podelio”.