TRIKOVI DEKORATERA: Najbolji saveti kako da RENOVIRATE STAN uz MINIMALNA ulaganja!

Dnevna soba
Pixabay.com

Renoviranje doma velika je stavka u kućnom budžetu, pa mnogi čekaju bolja vremena za ovu aktivnost. Dok ona ne dođu, probajte da osvežite stan uz nekoliko trikova dekoratera.

 

Nije potrebno mnogo novca da životni prostor zablista, dovoljno je da “ukradete” neku ideju i da imate plan rada koji ćete napraviti u zavisnosti od budžeta kojim raspolažete.

* Besplatno – Promenite raspored nameštaja, neka ugaona garnitura gleda ka suprotnom zidu od onog gde je sada, izbacite višak nameštaja jer će tako prostor prodisati. Operite zavese i prekrivače i dnevna soba će odmah živnuti. Ne plašite se promena, ako se ne naviknete, lako možete da vratite sve na staro.

* 10.000 – 20.000 dinara – Obojite jedan zid u boju po izboru, na pod stavite veliku saksiju sa cvećem, a na policu nekoliko manjih i kupite neku atraktivnu fotografiju za zid. Ako “probijete” budžet, jednostavno uramite nekoliko dragih fotografija i napravite kolaž na zidu.

* 50.000 dinara – Uz sve prethodno, uložite u nove zavese, jastučiće, prekrivače i stan će dobiti potpuno drugačiji izgled.

* 100.000 – Uložite u rasvetu, lampe, podne i stone jer one mogu potpuno da promene izgled prostora, a dokazan je i uticaj svetla na raspoloženje. Takođe, kupite novi tepih, dovoljno veliki da uokviri celu dnevnu sobu. Jedna od najčešćih grešaka u enterijeru je suviše mali tepih, veći će doprineti da vaš dom deluje toplije i prostranije.