TRIKOVI KOJE ĆE DOMAĆICE OBOŽAVATI: Sami napravite brzo,lako i jeftino PRIRODNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE

čišćenje
pixabay.com

Svaka domaćica ili domaćin ponosni su kada njihov dom blista. Posebno je važno održavati čistoću kuhinje, kao prostora u kojem se priprema hrana koju unosimo u organizam.

 

S tim u vezi važno je ne koristiti jake hemikalije koje mogu da dođu u kontakt sa namirnicama, ili koje pak mogu otrovati vašeg kućnog ljubimca. Evo nekoliko načina da to uradite uz pomoć prirodnih namirnica koje svako ima i koje neće ugroziti vaše zdravlje!

Višenamensko sredstvo za čišćenje sa sirćetom i sodom bikarbonom

U plastičnu bocu sa raspršivačem sipajte pola čaše običnog alkoholnog sirćeta. Dodajte dve kašičice sode bikarbone. Dodajte vode toliko da napunite bocu i zatim dobro promućkajte.

Kako biste neutralisali snažan miris sirćeta, ukoliko vam smeta, možete dodati nekoliko kapi esencijalnih ulja, lavande,citrusa, eukaliptusa…

Ovo sredstvo možete koristiti i za druge prostorije u vašem domu.

 

Pasta od sode bikarbone

Ovo sredstvo možete napraviti u tegli ili plastičnom kontejneru za hranu sa poklopcem.

Pastu napravite od sode bikarbone i vode, tako da odražavate odnos 3:1, odnosno, na 3 čaše sode bikarbone, dodajte jednu čašu vodu. 

Za prijatniji miris dodajte nekoliko kapi mirisnog ulja.

 

Vlažne maramice

Ukoliko vam je pretekla plastična kutija od nekih vlažnih maramica najbolje je da nju iskoristite, ali možete uzeti i neku veću teglu ili plastični kontejner.

Isecite pravougaone ili kvadratne komade tkanine tako da napunite posudu za koju ste se odlučili. Za to možete iskoristiti neku staru čistu majicu ili tanje peškire. Naređajte ih jedne preko drugih.

U odvojenoj posudi pomešajte jednu čašu vode, četvrtinu čaše sirćeta i 8 kapi mirisnog ulja. 

Nalijte poređane komade tkanine, tako da ispunite kontejner do kraja. Ostavite da odstoji pola sata i spremne su za korišćenje!

Kada ih iskoristite možete ih oprati u veš mašini i koristiti iznova i iznova!loading...