Podgrevate ručak ili večeru, grejete vodu za kafu, ali verovatno niste bili svesni da mikrotalasna rerna može da vam pomogne i u održavanju biljaka. Naime, ukoliko planirate uzgoj novih sadnica, trebalo bi da zemlju najpre sterilišete u mikrotalasnoj. Stručnjaci predlažu da zemlju sipate u tankom sloju u plastični sud i da grejete – 90 sekundi po kilogramu.

Ukoliko želite da skinete poštansku markicu sa koverte, bez da je oštetite, dovoljno je da kapnete vodu na nju i da koverat “podgrejete” 10-15 sekundi.

Zagrevanje sunđera u mikrotalasnoj rerni može da uništi čak 99,9% bakterija. Nakvasite sunđer i grejte ga jedan minut.

Isecite stopalo sa stare čarape, pa zašijte dobro taj kraj, onda sipajte pirinač i zašijte i vrh čarape. Možete u pirinač sipati i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Podgrevajte napunjenu “čarapu” u mikrotalasnoj i tako dobijate savršen lek za bolne mišiće.

Ukoliko vam se hleb ubajatio i teško ga žvaćete, ubacite ga u mikrotalasnu na 20 sekundi. Možete ga prethodno umotati i u nakvašeni ubrus ili krpu, kako bi povukao vlagu i postao svež kao da je tek pečen.

U mikrotalasnoj možete lakše da razbijete grudvice od smeđeg šećera, a možete i da, za dva minuta grejanja, osušite sveže začinsko bilje.

Da li ste znali da za samo nekoliko minuta možete da ispečete kolač i to u šolji

Sipajte u šolju dve supene kašike šećera, dve supene kašike brašna, dve supene kašike kakaa, jedno jaje, jednu supenu kašiku ulja i jednu supenu kašiku mleka. Promešajte dobro smesu, da se razbiju sve grudvice. Onda možete da dodate i krupno seckanu čokoladu i da promešate. Stavite šolju u mikrotalasnu na otprilike dva, dva i po minuta. Kolač će verovatno izviriti iz šolje, ali imaćete topli slatkiš za par minuta. Istresite kolač na tanjir, iseckajte ga i servirajte sa sladoledom od vanile.

Očistite beli luk bez muke tako što ćete glavicu grejati 15 sekundi u mikrotalasnoj. Takođe, ukoliko treba da cedite neko južno voće, zagrejte ga 10-15 sekundi, ali nesečeno. Tako ćete lakše iscediti i to svaku kap iz voća.

U mikrotalasnoj rerni možete i da pečete orašasto voće. Stavite ga u činiju, dodajte malo ulja i grejte na po minut, mešajući posle svake “seanse”. Vreme spremanja zavisi od tipa i količine orašastog voća koje koristite, ali procenjuje se da je oko pet minuta dovoljno.loading...