TRIKOVI U ČIŠĆENJU KOJI PROVERENO PALE: Najbolje što danas možete da uradite je da STAVITE POMORANDŽU U SUDOPERU

Ako ste rešili da se bacite na veliko raspremanje kuće, verujemo da će vam najteže pasti ribanje kupatila i kuhinje. Međutim, postoje "prečice" da se izborite sa masnim mrljama, rđom, bakterijama, prljavštinom, začepljenim odvodom...

Sudopera Kuhinja Posuđe
Pixabay.com

Zaobiđite skupa, agresivna hemijska sredstva za čišćenje i poslužite se jednostavnijim, jeftinijim i delotvornijim narodnim trikovima koji oprobano “pale”.

Kečap

Zvuči čudno, ali ako se borite s dosadnim mrljama u rerni, samo je zagrejte na blagu temperaturu, a potom na fleke i naslage iscedite malo kečapa. Istrljajte sunđeom ili žicom, a potom i mokrom krpom.

Soda bikarbona i voda

Masne mrlje na šporetu, mikrotalasnoj ili pločicama najbolje će očistiti – vrela voda! Jednostavno umočite krpu u vrelu vodu i trljajte. Ako su mrlje veoma lepljive i masne, pomešajte malo sode bikarbone i vruće vode dok ne dobijete gustu pastu. Smesom istrljajte zaprljano mesto, pa isperite

Pomorandža

Kora pomorandže odlično skida mrlje od kamenca na slavinama i skida fleke sa sudopere. Prirodno ulje ove voćke učiniće i da sjaje. Unutrašnjom stranom kore na kojoj je bela opna takođe možete čistiti drvene predmete.

Limunov sok

Natopite krpu u limunov sok i ostavite je u frižideru nekoliko sati, kako bi upila neprijatne mirise iz istog. Zanimljivo je i da ako limunov sok iscedite u vodu kojom perete podove, to će oterati muve i druge insekte.

Hidrogen

Mešavinom običnog hidrogena i vode u jednakim kolilinama možete da dezinfkujete sve što vam padne na pamet. Preporuka je da napravite ovaj rastvor i držite ga u raspršivaču kako biste mogli po potrebi da dezinfuikujete šta želite. Ova mešavina ubija bakterije i savršeno čisti!